23
Mayıs
2024
Perşembe
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Gerdeğe niyet, nezarete kısmet

ŞANLIURFA  - Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, düğünde havaya ateş açtıkları için gözaltına alınan 5 damat ile akrabaları, düğün gecesini nezarette geçirdi.
Viranşehir İlçesi’nde hafta sonu 5 ayrı yerde yapılan düğünlerde havaya ateş edilmesinden rahatsız olan bazı vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirerek şikayetçi oldular. Bunun üzerine harekete geçen polis, düğün evlerine giderek, Osman Hoca, Vedat Tok, Abit Kurt, İsmet Esen ve Vedat Bozyel isimli damatlar ile Asaf Kurt, Halil Hoca ve ismi tespit edilemeyen 1 kayınpederi polis merkezine götürdü. Geceyi nezarette geçiren ve Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan damatlar ve kayınpederler, daha sonra serbest bırakıldı.
Viranşehir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Viranşehir halkının silahı çok seven insanlar olduğunu belirterek, "Viranşehir silahı çok seven bir ilçe. Üzüntülerini de, kızgınlıklarını da silahla paylaşırlar. Ciddi şekilde silah kullanımı vardır. Düğün esnasında ilçede yoğun şekilde silah atıldığı, emniyet ve savcılık tarafından tespit edildi. Savcının talimatı ile olay yerine polisler gitti. Düğün sahipleri ve damatlar karakola davet edildi. Haklarında gerekli tahkikat yapılmıştır. Konu tamamen savcılığın takdirinde gelişiyor. Savcılık bu hassasiyeti gördüğü için belki gözdağı vermek ve insanların dikkatini çekmek için bu uygulamayı başlattı. Bu olay diğer Viranşehirlilere de örnek olur. Sevinçlerini silahla değil, el ele halaylarla göstersinler. Damat ve düğün sahipleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra bu kişiler para cezası ödeyerek serbest bırakılmıştır" dedi.
Düğün gecesi eşinin yanında olması gerektiğini belirten damat Osman Hoca ise, "Düğün evinde silah sıkıldığı gerekçesiyle emniyete götürüldük. 48 saat nezarette kaldık. Evde olmam gerekirken, geceyi karakolda geçirdik. Biz böyle mi AB’ye gireceğiz?" diye konuştu.
Damadın abisi Emin Hoca ise, Cumartesi günü saat 20.30’da kardeşinin ve babasının karakola götürüldüğünü belirterek, "Babam ve kardeşimin yanı sıra davetliler de karakola götürüldü. AB’nin bir önem taşıdığını tahmin ediyorduk. Ama çok kötü oldu. Yemeklerimizi kimse yemedi, düğünde misafirler ortada kaldı. Biz bu şekilde mi AB’ye gireceğiz? diye tepki gösterdi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 15:15:34
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?