25
Mayıs
2024
Cumartesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Görümlüler temiz suya hasret

GÖRÜMLÜ KÖYLÜLERİ TEMİZ SUYA HASRET KALDI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Büyük Görümlü köyünde yaşayan vatandaşlar, temiz suya hasret kaldıklarını söyledi. Köylüler, su ihtiyaçlarını sarnıç ile karşılıyor.

Viranşehir ilçesine bağlı Büyük Gömülü köyünde halk hala sarnıçtan su içiyor. Suların sağlıksız ve içinde birçok solucan olduğunu belirten köylüler, mecbur kaldıkları için bu suyu içtiklerini söyledi. Suyu bir bezden geçirdikten sonra içtiklerini söyleyen köylüler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Köylülerden Genduha Delin, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da suya hasret kaldıklarını belirterek, "Elimizde mevcut bu su var. Bu su ile ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. İçi solucan dolu fakat mecburen kullanıyoruz. Sıcaklar başladı mı sarnıçlar da kuruyacaklar. O zaman suyu ilçeden tankerlerle satın alıyoruz. Köyümüz kayalık olduğunu için artezyen de kazamıyoruz. Maliyeti çok fazla oluyor" dedi.

Mehmet Delin ise, köy yaşamının önemli bir parçasını suyun oluşturduğunu söyledi. Delin, "Köy yaşamı susuz asla olmuyor. Hayvanlarımız var, bitkilerimiz var. Birçok yere başvuru yaptık. Fakat köyümüze bir su kuyusu yapılmadı. Artezyen yapmaya çalıştık. Köy kayalık ve su çok derinde. Maliyeti bizi çok aşıyor" diye konuştu.

GÖRÜMLÜ KÖYLÜLERİ TEMİZ SUYA HASRET KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 10:56:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 12:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?