22
Mayıs
2024
Çarşamba
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Kan davalı iki aşiret barıştırıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Emşe Köyü'nde kan davalı iki aşiret, Belediye Başkanı Emrullah Cin ve ilçenin bazı ileri gelen ailelerinin girişimi ile barıştırıldı. Yaklaşık 30 yıl süren kan davası Emşe köyünde verilen yemekle son buldu.


Viranşehir ilçesinde 30 yıl önce Pora ve Nasıra Aşiretleri arasında bir kavga çıkmış ve kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti. Belediye Başkanı Emrullah Cin ve bazı vatandaşların araya girmesi ile barış sağlandı. Emşe köyünde verilen yemeğe yaklaşık bin kişi katıldı.
Barış yemeğinden sonra bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, barış ile bölge insanlarının bir güç olacağını belirterek şöyle konuştu:


"Bugün barış günüdür, iki ailemiz bizi kırmayarak barıştılar, umarım bu diğer kan davalı aşiretlere örnek olur. Bugün hala kan akıyor, gençlerimiz ölüyor. Biz bu gençlerin artık ölmesini istemiyoruz. Akan bütün kanların durmasını istiyoruz. Bu şekilde barış sağlanırsa ekonomik olarak güçleniriz ve Ortadoğu’da bir güç haline geliriz."


Yemekte kan davalı taraflardan Ramazan Kalmaz, her iki tarafın barışı kabul etmesini sevindirici bulduğunu belirterek, "İki aşiret arasında çok uzun yıllar önce bir husumet yaşandı, bir kişinin ölümü ile sonuçlandı. İsterdik ki, kimse ölmesin. Sağ olsun belediye Başkanımız Emrullah Cin ve diğer değerli insanlar araya girip barışla sonlandırdılar. Umarım ki, böyle husumetleri olan herkes barışla tanışır ve kan davasına son verir. Aracı olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.


Yemeğe katılan vatandaşlar ise artık bu tür kan davalarının olmaması gerektiğini ve bir tarafın mutlaka fedakarlık yapması gerektiğini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET BARLAK IP: 88.229.189.xxx Tarih : 21.08.2007 16:55:42
ben karakuzu köyünde oturmakta olan m.barlak kendim bir nasıranlı olarak çok mutluyum benim için gurur verici bişey. başka aşiretlerimize örnek olabildiysek ne mutlu bize. dileğim şuki kan davalarının kalkması