19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Katil zanlıları 1 yıl sonra yakalandı

KATİL ZANLISI 1 YIL SONRA YAKALANDI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde geçen yıl sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Erdem'in katil zanlısı 3 kişi 1 yıl sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen olay sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri firari olan Mehmet S. (46), oğlu İsa (31) ve kuzeni Orhan Ç.'nin (33) bulunması amacıyla soruşturma başlattı. Bu kapsamda zanlıların ilçeye bağlı Demirci köyünün Çökelge mezrasında saklandığı bilgisine ulaşıldı. Söz konusu eve operasyon düzenleyen ekipler, 3 zanlıyı gözaltına aldı.

Viranşehir Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Halit Erdemin Şırnak Mahallesi'ndeki evinde buruk bir sevinç yaşandı. Halit Erdem'in kardeşi Mustafa Erdem, "Ağabeyime düzenlenen saldırı en az 10 kişi tarafından yapıldı. Ağabeyim ağır silahlarla tarandı. Ne yazık ki, uzun süre sonra 3, 4 kişi yakalandı. Bu da güzel bir haber, sevindirici bir haberdir. Yalnız tatmin edici değildir. Hiç bir şey ağabeyimizi geri getiremez. Ama katilerin içinde parmağı olan herkesin tutuklanması, bir şekilde cezalandırılması, ancak o zaman bizleri tatmin eder" dedi.

Cinayete kurban giden Halit Erdem'in 17 yaşındaki oğlu Vedat Erdem, "Benim babamı suçsuz yere öldürdüler. Bizim olayımız 4 yıldan beri devam ediyor. Şimdiye kadar 3 kişi öldürüldü. En sonunda benim babamı suçsuz sebepsiz yere öldürdüler. 5, 6 yerden pusu kurarak öldürüldü. Bu 4, 5 kişinin değil 10'larca kişinin yaptığı bir cinayet. Bugün katileri yakalamışlar, bunlar bizi teselli edemez. Bunun içinde parmağı olan herkesin yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Viranşehir ilçesinde çiftçilikle uğraşan 7 çocuk babası Halil Erdem, 27 Eylül 2008'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Erdem'in yakınları, katil zanlılarının yakalanması için ilçede adliye önünde eylem yapmış, Vali Nuri Okutan'la da görüşerek yardım istemişti. Buruk bir sevincin olduğu evde herkes, diğer zanlılarında yakalanmasını bekliyor.

KATİL ZANLISI 1 YIL SONRA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 11:07:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 00:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?