19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Kundaklanan anaokulu yeniden açıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde geçtiğimiz ay içerisinde terör örgütü yandaşları tarafından kundaklanan anaokulu, Kaymakam Ogün Bahadır'ın katkısıyla onarılarak tekrar hizmete açıldı.

Viranşehir Dumlupınar İlköğretim Okulu'na ait anaokulu, geçtiğimiz ay içerisinde terör örgütü yandaşları tarafından kundaklanmış ve zarar meydana gelmişti. İlk belirlemelere göre molotof kokteyli ile yakılan okul, Kaymakam Ogün Bahadır'ın desteği ile tekrardan onarıldı. Yaklaşık 3 bin 20 TL destekte bulunan Bahadır, "Okulumuzun yanan sınıfı tamamıyla baştan onarıldı. Her şey yenilendi" dedi.

Onarımı için maddi destekte bulunan Bahadır, işçilerin yerine öğretmenlerin çalıştığının da altını çizdi. Bahadır, "Öğretmen arkadaşlar bu üzücü olaydan dolayı yaptığımız yardımlar neticesinde işçi tutmayarak kendileri işçi gibi çalışıp sınıfın onarımını yaptılar. Onları kutluyorum. Okulun yanmasının sebebi halen araştırılıyor. Arkadaşlarımızın yangının kesin sebebi için çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Yeniden onarılan okulun açılışını yapan Kaymakam Ogün Bahadır, Başsavcı Bülent Kayaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, sınıfta bulunan çocuklarla sohbet ettiler. Sınıfın onarımı hakkında bilgi alan Bahadır, o günkü halinden eser olmadığını da belirtti. Yapılan açılıştan sonra öğrenciler Kaymakam Ogün Bahadır'a gül verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 23:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?