18
Mayıs
2024
Cumartesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Nurettin Kutlu, doğduğu toprakları unutmadı

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Şanlıurfalı işadamı Nurettin Kutlu, Viranşehir’e Kız Meslek Lisesi yaptıracak.

Kız çocuklarının okuma oranının düşük olduğu bölgede kız çocuklarına yönelik meslek lisesi yaptırmak isteyen işadamı Kutlu, valilikte Vali Şemsettin Uzun ile birlikte protokol imzaladı. Protokol töreninde Viranşehir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da hazır bulundu. 1.5 trilyon liraya mal olacak kız meslek lisesinin inşaatı için 750 milyar lira bağışlayacak olan Kutlu çocukluğundan beri hayalinin bir okul yaptırmak olduğunu belirtti. Kutlu, Viranşehir’de doğduğunu ve ortaokul 2. sınıfa kadar Şanlıurfa’da kaldığını söyledi.

Okul inşaatı için harcayacağı parayı vergiden düşmeyeceğini de vurgulayan Kutlu, "Çocukluğumdan beri, bir okul yaptırmak en büyük hayalimdi. Doğduğum yerde yaptıracağım okula babam Hadi Kutlu’nun isminin verilmesini istiyorum. Diğer taraftan yapacağım bağışın vergiden düşülmesi için bir girişimde bulunmayacağım" dedi.

Şanlıurfa’da varlıklı insanların çok olduğunu belirten Kutlu, "Varlıklı insan çok; ama okul ve hastane yaptırmak kimsenin aklına gelmiyor. Büyüklerimiz çoktur, memleketin ağası çoktur, zengini çoktur, belki etkilenirler. Ben daha 36 yaşındayım, özellikle yaptırıyorum, belki sıkılırlar, mahçup olurlar. Belki 5-10 kişi birleşir de bir okul yaptırır" diye konuştu.

İstanbul’daki okuyan öğrencilerle Şanlıurfa’da okuyan öğrencilerin aynı olması gerektiğini dile getiren Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun ise, "Şanlıurfa zengin bir yer, işadamlarımız buraya okul yaptırabilirler. İstanbul’da eğitim gören öğrenciler ne ise, Şanlıurfa’da da o olması gerekir. Bunun için okullarımızın sayısını artırmamız gerekir. Burada hastaneye gidiyoruz, bakıyoruz, burada ne ebe ne de hemşire var. Bunun nedeni okulsuzluktan geçiyor. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında bin 500 derslik olan hedefimize ulaşıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:28:46
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nureddin kutlu IP: 85.108.124.xxx Tarih : 9.08.2008 01:06:36

gerçektende insan doğduğu topraklara toplumsal alanlarda faydalı olması onur verici oysa otopraklarda yaşayıpta görmeyenler var belki onlara bir adım atma cesareti oluşur en azından çocuklar okuyup geleceklerini çizip cehaletten kurtulur tşkl nurettin kutlu amcamın adını yaşatığın ve en önemliside eğitime katkıda bulunduğun için