26
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Paketlerinden yine yalan çıkacak!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DİDİNMEZ'İN ŞANLIURFA TEMASLARI

Bir dizi ziyaret ve görüşmeler için Şanlıurfa'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Şanlıurfa temasları kapsamında Viranşehir ilçesine giderek, MHP İlçe Teşkilatı ve Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

MHP Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın davetlisi olarak gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Şanlıurfa eski Milletvekillerinden Muzaffer Çakmak ve beraberindeki heyet, dün akşam saatlerinde ilk olarak MHP Viranşehir Teşkilatına geçti. Didinmez, daha sonra Ziraat Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek çiftçilerin sorunları hakkında bilgi aldı. Didinmez, sohbet esnasında MHP'nin yaptığı çalışımlarını anlattı, iktidar partisinin politikasını eleştirdi.

Didinmez Gazetecilerin gündemde olup iddia edilen balyoz darbe planı ve demokratik açılım ile ilgili soruları da yanıtladı. Didinmez, "Diyarbakırlı Tarım Bakanı Mehdi Eker, Bölge Milletvekilleri ve Türkiye'nin Başbakanı önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda, paketler açmaya başlayacaklar. Açtıkları paketlerin içerisinde yine yalan dolan çıkacak. Çiftçinin elektrik borçlarının, çiftçinin bir takım kredi borçlarının halledileceğine ilişkin bir takım plan ve projelerden bahsedecekleridir. Ama vatandaşımız buna nasıl tavır sergileyecektir nasıl bir yaklaşımla destek verecektir, işte o bekleyiş Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Viranşehir'deki çiftçilere düşüyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, bir gazetecinin son günlerde balyoz darbe iddiası ve bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler konusunda görüşlerini sorması üzerine, Didinmez, "Gece gündüz hiç ayırt edilmeksizin bütün insanlar güvenlik içerisinde yaşama hakkından, en tabi hakkından bırakılmaması kanaatindeyiz. Faili meçhul cinayetler, katliamlar bunların en ince ayrıntısına kadar arkasında ne var, kim var, ne yoktur hepsi hukuk yoluyla Anayasa kurumlar çerçevesi içerisinde tespit edilmeli ve bunun neticesinde hukuk ihlalli yapanlar gerekli cezalarla cezalandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Mayınlı araziler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Didinmez, "Sınırdaki arazilerdeki mayınlar temizlenmek suretiyle Milli Savunma Bakanlığı'nın başlatmış olduğu o arazinin Toprak Reformu Genel Müdürlüğü eliyle o civardaki topraksız olan köylülere verilmesi projesi maalesef bugün değişik metotlarla arazinin tamamını sözüm ona temizlenmesinin çok zor olduğu gerekçesiyle temizleyenlere verilebileceği, temizlemeye sahip olanlarında gizli açık seçik komşu denilebilirimi bilmiyorum. Bir ülkenin yani İsrail'in bölge üzerindeki projenin parçası olduğu herkes tarafından duyuldu ve biliniyor" şeklinde konuştu.

Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci ise, bölgedeki tarımsal sorunları Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez'e söyleyerek, sorunların ve ihtiyaçların içerikte olduğu bir dosyayı sundu. Yaklaşık 20 dakikalık ziyaretin ardından MHP Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Didinmez ve beraberindeki heyet, Ziraat Odasından ayrılarak Şanlıurfa'da düzenlenecek toplantı için Viranşehir'den ayrıldı.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DİDİNMEZ'İN ŞANLIURFA TEMASLARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 10:54:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 11:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
viranşehirli IP: 188.38.139.xxx Tarih : 29.01.2010 12:57:44

SAYIN.BAHRİ EKİNCİ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR BİRAZ PARTİ BAŞKANLARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DESTEK VERSE BU SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ İNANIYORUZ...TEŞEKÜRLER BAHRİ EKİNCİ