26
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

PKK'lılar için intikam yemini ettiler

YÜRÜYÜŞ YAPAN BDP'LİLER İNTİKAM SLOGANI ATTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kendilerini Viranşehir Halk İnisiyatifi olarak tanıtan bir grup genç ve arkada yüzlerce Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP), yaptıkları yürüyüşle öldürülen PKK'lılar için intikam yemini etti. Sürekli olarak intikam sloganı atan grup sözde Kürdistan bayrağı taşıdı.

Akşam saatlerinde Karacadağ Caddesi yolu üzerinde toplanan kalabalık, ilçe BDP binasına kadar yürüyüşe geçti. Önde yüzü poşu ile örtülü olan gençler, arkada Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Ali Türk, bazı BDP ve belediye yöneticilerinin de olduğu grup BDP binasına kadar alkışlar, sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte yüzleri poşu ile örtülü bazı gençler üzerinde intikam yazılı pankart, ölen PKK'lıların posterleri ve sözde Kürdistan bayrağı taşıdı. Sürekli olarak intikam yeminleri eden grup PKK yanlısı sloganlar attı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş BDP binasına kadar devam etti. Bir açıklama yapmayan grup, yürüyüşün ardından BDP binasına girerek olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 20:27:05
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 16:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?