26
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Prostatta 'Plazma kinetik' dönemi

VİRANŞEHİR DEVLET HASTANESİ YENİ SİSTEME KAVUŞTU

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi "Plazma kinetik" tedavi yöntemiyle prostat ameliyatına başlayarak bir ilki gerçekleştirdi.

Hastaneye son sistem cihaz bölgede sadece Viranşehir ilçesinde olduğunu belirten Baştabip Dr. Faruk Çetin, Hastanede yapılan İlk iki prostat ameliyatını başarıyla tamamladığını ve bu uygulamada hastalardan hiçbir ücret talep edilmediğini söyledi.

Türkiye'deki bazı devlet ve özel hastanelerde kullanılan "Plazma kinetik" tedavi yönetimiyle prostat ameliyatlarına başlayan Viranşehir Devlet Hastanesi bir ilki gerçekleştirdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Çetin, plazma kinetik tedavisinin 21.yüzyıl teknolojisi olduğunu kaydetti.

Viranşehir Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Ufuk Toplan ise konu ile ilgili olarak, Prostat ameliyatlarını açık ve kapalı yöntemlerle yapılmakta olduğunu belirterek, kapalı yöntemlerin tercih edildiğini, kapalı prostat ameliyatının cerrahi prostat tedavisinin yüzde 90'lık bölümünü oluşturduğunu kaydetti.

Toplan, "Plazma Kinetik yöntemle ameliyatlar sırasında çıkarılan doku patolojiye gönderdik. Prostatın iyi huylu yada kötü huylu olduğu kesin bu yöntemle belirleniyor. Hastanın bir gün içerisinde taburcu ediliyor. Sondanın kalma süresi diğer yöntemlerden daha çok kısadır. Ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimalinin en düşük olduğun yöntem Plazma Kinetik yöntemdir" dedi.

Plazma Kinetik yöntemi ile her türlü prostatın uygulanabileceğini, Serum fizyolojik ile uygulandığı için, prostatın büyüklüğünün engel teşkil etmeyeceğini belirten Toplan, "Plazma Kinetik cihaz tasarımı sayesinde ameliyat süresi daha kısadır. Lokal anestezi ile uygulanabilmektedir. Bu nedenle kalp ve Akciğer sorunu olan hastalarda da uygulanıyor. Lazerle yapılan prostat ameliyatı yaş sıralamasına göre en fazla 15 ve 50 dakika içerisinde ameliyat gerçekleşiyor" diye konuştu.

Yapılan bu tedavilerde herhangi bir ücret talep edilmediği ve SSK, Bağ-Kur, Yeşil kartı olan herkesin bu hizmetten faydalanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 12:20:00
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 13:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali gürsel IP: 188.3.164.xxx Tarih : 10.01.2010 09:11:32

60 yasindayim ve oldukça iri bir prostatim var ve bu yöntemle ameliyat olmak istiyorum.Izmirde oturuyorum bu yöntemin uygulandigi en yakin hastanenin adresini bulabilirmisiniz.saygilar