18
Mayıs
2024
Cumartesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Referandum yeşil sahalarda

REFERANDUM YEŞİL SAHALARDA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi AK Parti ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi Mükri Çelenk, düzenlenen futbol müsabakalarında oyunculara 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demeleri yönünde, anayasada değişen paketteki değişiklikleri anlatıyor.

Anayasa değişikliği paketi halk oylamasına sayılı günler kala yurdun dört bir yanında siyasi partiler ve STK'lar tarafından 'Evet','Hayır' propagandaları yapılırken, AK Parti Viranşehir ilçe teşkilatı üyesi de yeşil sahalarda oynanılan futbol maçlarında oyuncuların referandumda 'evet' demeleri yönünde bilgilendirdi. Yönetim kurulu üyesi Mükri Çelenk, kendisinin de oynadığı takım ve diğer futbol takımlarıyla maç öncesi görüşerek anaysa değişiklik paketinin 26 maddesini anlatarak 12 Eylül anayasasının

değişmesi gerektiğini söyledi. Çelenk, demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Mevcut Anayasa, her geçen gün daha fazla demokratikleşen, insan haklarına daha duyarlı bir yapı kazanan toplumumuzu tatmin etmekten çok uzaktır. Çağın gerekliliklerine ve toplumun ihtiyacına göre yeniden şekillendirmek ve güncellemek gerekmektedir. Bu geç kalınmış düzenlemeler zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesi şarttır. Bu değişiklik kapsamında birçok düzenleme ve iyileştirme getirilmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:11:04
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?