20
Mayıs
2024
Pazertesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

'Sinema Günleri' başlıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen Sinema Günleri'nde, ünlü Kürt yönetmen Bahman Ghobadi ve Yılmaz Güney'in Kürtçe dublajlı filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Viranşehir'de 13 Ekim Pazartesi günü 'Sinema Günleri' başlıyor. Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Sinema Salonu'nda yapılacak organizasyonda; ünlü Kürt Yönetmen Bahman Ghobadi ve Yılmaz Güney'in Kürtçe dublajlı filmleri vizyona girecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Animasyon filmleri ile başlattığımız sinema sezonuna, sinema günleriyle devam ediyoruz. Bir hafta boyunca tam bir sinema şöleni yaşatacağız. Yılmaz Güney'in Kürtçe dublajlı filmleri ile başlatacağımız sinema günlerine, Bahman Ghobadi'nin filmleri ile devam edeceğiz. 14 Ekim Salı günü Ghobadi Viranşehir'de sinemaseverleriyle buluşacak. Kürt sineması hakkında izleyicilerle düşüncelerini paylaşacak. Filmleri hakkında bilgi verecek. Biz bu etkinliği Yılmaz Güney'in anısına adıyoruz. Ghobadi şu an Kürt sinemasını dünyaya tanıtan bir yönetmen, bunun için her ikisini yan yana getirmek, sanatlarını izleyiciye sunmak temel amacımız. Yılmaz Güney hayatta olmasa da sanatı ve sineması daha yıllarca yaşamaya devam edecek" dedi.

Cin, gösterimlerin ücretsiz olduğunu ve tüm halkın davetli olduğunu belirterek sinema günlerinin hemen ardından tiyatro günlerini başlatacaklarını söyledi. 13 Ekim pazartesi Yılmaz Güney'in Kürtçe dublajlı filmi "Yol" ile başlayacak olan sinema günlerinde, filmler 14.00 ve 19.00'da izleyici ile buluşacak. Organizasyonun programı ise şöyle:
13 Ekim Pazartesi: Yol (Kürtçe Dublajlı) Yılmaz Güney
14 Ekim Salı: "Yarım Ay", Bahman Ghobadi (Aynı gün Ghobadi sinemaseverlerle söyleşi yapacak)
15 Ekim Çarşamba: "Sarhoş Atlar Zamanı", Bahman Ghobadi
16 Ekim Perşembe: "Kara Tahta", Samira Malhalbaf
17 Ekim Cuma: "Kaplumbağalar da Uçar", Bahman Ghobadi
18 Ekim Cumartesi: "Zavallılar" (Kürtçe Dublaj), Yılmaz Güney
19 Ekim Pazar: "Sürü" (Kürtçe Dublaj), Yılmaz Güney

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?