24
Mayıs
2024
Cuma
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Sokaktan devlet kurtardı

(ÖZELHABER) MEHMETÇİK BABASININ DRAMI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oturan Talay ailesi, oturduğu evin kirasını ödeyemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından kapı dışarı atıldı. Aileye ilçe kaymakamı sahip çıktı.

Viranşehir ilçesinin Kışla Mahallesi Vurgun Sokakta oturan 10 çocuklu Talay ailesi, maddi imkansızlıklar içerisinde geçim sıkıntısı çekerken, bir anda ev sahibinin kapı dışarı etmesiyle kendilerini sokakta buldu. Geçim sıkıntısı çeken Talay ailesi reisi Ali Talay, ödemekte zorluk çektiği ev kirasını günü geldiğinde veremeyince ev sahibi tarafından kapı dışarı atıldığını söyledi. Maddi durumu iyi olmayan Talay ailesi, 5 çocuğunu okutmaya çalışırken, bir yandan da asker oğluna bakmakla yükümlü. Yaşları 8 ile 17 arasında değişen çocuklar, "Bu şartlarda okula gidip eğitim alamayız" dediler.

Yetkilerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Ali Talay, oğlunun İstanbul Metris'te 1,5 aylık asker olduğunu söyledi. Talay, "Mağdurum, kira parasını vermediğim için ev sahibi beni dışarıya attı. Çocuğum askerdir, dışarıda kaldım. 10 Çocuğum var, kaymakam bana yardım etsin" dedi.

Kapı dışarı oldukları için okula gidemeyen Mustafa Talay ise, "Kirayı ödeyemediğimiz için ev sahibi bizi dışarıya attı. Fakiriz geceyi dışarıda geçirmek zorundayız ve okula gidemiyoruz. Evimiz olmadığı için bu şartlarda nasıl yaşacağız bilemiyorum" diye konuştu.

Bu arada, evleri olmadığı için gençler ve çocuklar sokakta derslerine çalışıyor. Derslerinden geri kalmamak için bu zorluklara katlandıklarını belirten çocuklar, sokakta ders çalıştıklarını belirtti.

 

KAYMAKAM AİLEYE SAHİP ÇIKTI

Öte yandan, Mehmetçik babasının ailesiyle birlikte sokağa atıldığını duyan İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ilgili yerlere talimat vererek aileye bir ev kiraladı. Konuyla ilişkin açıklama yapan Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz yaptığı sözlü açıklamada, "Öncelikle ailenin sokakta yatmasına vicdanımız el vermedi. Ailenin yerini tespit ettik. İlgili arkadaşlarımızla Yeni Mahallede bir ev kiraladık ve aileyi oraya yerleştirdik. Umarız sıcak bir yuvada mutlu bir şekilde yaşarlar. İhtiyaç sahibi aileye kaymakamlık olarak elimizden gelen yardımları da esirgemeyeceğiz" dedi.

Baba Ali Talay, "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin, ilçe kaymakamımız olmasaydı biz ne yapardık, sokakta kalırdık" şeklinde konuştu.

(ÖZELHABER) MEHMETÇİK BABASININ DRAMI
(ÖZELHABER) MEHMETÇİK BABASININ DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:32:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 00:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat çiftçi IP: 78.187.132.xxx Tarih : 14.04.2010 18:26:33

bu insanlara sonuna kadar destek olunmalı