16
Mayıs
2024
Perşembe
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Toplu nikah töreni

Viranşehir İlçe Belediyesi tarafından ikinci kez toplu nikah töreni düzenledi. Toplu nikah törenine nikahı kıyılacak yaşlılar 37 yaşındaki çocuklarıyla birlikte geldi. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi'nin düzenlediği toplu nikaha töreninde 45 çiftin nikahı törenle kıyıldı. Nikah töreninde 91 yaşında olan Mehmet Yıldız ile 57 yaşındaki eşi Hüsna Gören’in de nikahı kıyıldı. 

Nikah töreninde ilk olarak 91 yaşındaki Mehmet Yıldız ve eşi 57 yaşındaki Hüsna Gören'in resmi nikahını Belediye Başkanı Emrullah Cin kıydı. Türkçe bilmeyen çifte sorular Kürtçe soruldu. Çiftin nikah şahitliklerini ise DTP ilçe başkanı Kadri Özkan ve Belediye Meclis üyelerinden Şükrü Dodukanlıoğlu yaptı. 

Törende ayrıca 64 yaşındaki ve 7 çocuk babası Ahmet Ertaş ile 44 yaşındaki Hüsna Çelik'in nikahları da kıyıldı. Nikah törenine çiftlerin en büyüğü 37 yaşında olan çocuklarıyla katıldıkları görüldü. 

Öte yandan toplu nikah töreninde şahitlikleri bu kez gazeteciler yaptı. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve ücretsiz gerçekleştirilen nikah törenine şimdiye kadar 300'ün üzerinde çiftin nikahı kıyıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 12:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat beslenen IP: 88.226.150.xxx Tarih : 29.05.2007 08:14:50
ne kadar güzel bir olay işte viranşehir bu olaylarlan gündeme gelsin yok ölümmüş yok kavgaymiş. ey viranşehir halkı güzel ve tertemiz günler dururken lütfen karanlık günler yaşatmayın bizlere lanet yağdırmayın bizlere