26
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Ücretsiz Kürtçe oyun

Mezopotamya Kültür Merkezi Tiyatro Grubu tarafından Kürtçe olarak sahnelenen Şiret oyunu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Belediye Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro salonunda sahnelenecek.

Viranşehir Belediyesi Belediye Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Şeyhmus Çakırtaş, Belediye tarafından organize edilen oyunun ücretsiz olarak halka sahneleneceğini söyledi.

Çakırtaş, "İki asal karakterden oluşan ve yaşadığımız coğrafyada kadınların toplumsal yaşam içerisinde maruz kaldığı sorunları irdeleyen ve özellikle de zor durumdaki kadınlara çare olarak sunulan seçeneklerin de aslında ölümün başka bir versiyonu olduğunu sahneye taşıyan oyunun tamamı Kürtçe olarak sahneleniyor. Ölüm, yaşam, intihar, para, namus ve kadın erkek ilişkileri gibi yan temaların işlendiği oyun toplumsal yaralara dikkat çekerken, kişinin de kendi içinde bir sorgulamaya girmesine zemin sunuyor. Oyunun sloganı ise; 'Bir anne için kurban ve katili aynı karında taşımış olmak yeterince ağır bir yük değil mi?' Halkımızın sosyal ihtiyaçlarına uygun olarak organize ettiğimiz bu ve buna benzer çalışmalara bütün halkımızın katılmasını bekliyoruz. Unutmayalım ki kültür ve sanat olayları toplumsal gelişmenin motorudur. Herkesi tiyatroya bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 11:52:00
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 14:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?