19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Vatandaşın elektrik isyanı

VATANDAŞ ELEKTRİK SIKINTISINA İSYAN EDİYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde son 1 ay içerisinde yaşanan elektrik sorunu yüzünden birçok ev aleti ve iş yeri makineleri hasar gördü. Elektrik yetersizliğinden dolayı voltajın düşüp tekrar yükselmesi buzdolabı, bilgisayar, TV dijitalleri, klima gibi cihazların yanmasına sebep oldu.

Yaşanan elektrik sıkıntısından isyan eden vatandaşlar yetkilileri bir an önce yaşadıkları sorunun çözülmesini istediler. Son 1 ayda etkisini gösteren elektrik trafolarının yetersizliği ev ve iş elektronik aletlerinin yanmasına sebep oldu. Yaşanan bu sıkıntıdan sevinen taraf elektronik eşya tamircileri oldu. Buzdolabı, bilgisayar, TV dijitalleri, klima, televizyon gibi cihazların elektrik sorunu yüzünden yanması vatandaşları mağdur etti. Televizyon ve uydu tamircisi Mustafa Yakut, "İlçemizde son günlerde

sık, sık yaşanan elektrik kesintisi aniden voltajın düşük yükselmesi elektrik dalgalanması nedeni ile birçok elektronik ev aletleri bozuldu. Günde ortalama 20 televizyon ve uydu tamir için geliyor. Buda elektrikten kaynaklanıyor. Voltaj bazen 270'e kadar çıkıyor"

Bilgisayar teknisyeni ve bakım uzmanı Mehmet Yadek ise son 1 ayda voltaj düşüklüğü ve aniden yükselip dalgalanmasından dolayı günde ortalama 10 bilgisayarın tamir için geldiğini ifade ederek, bunlarında genelde bilgisayarda POWER SUPPLY denilen bir parçanın yandığını söyledi. TEDAŞ yetkilileri ise elektriğin sık, sık kesilmenin nedeninin köylerdeki pamuk sulaması nedeni ile aşırı yüklenmeden dolayı olduğunu ve elektrik sisteminin normale dönmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

VATANDAŞ ELEKTRİK SIKINTISINA İSYAN EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 13:38:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 21:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?