19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Viranşehir çim sahaya kavuşuyor

VİRANŞEHİR'DEKİ STAD ÇİM SAHASINA KAVUŞUYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Atatürk Gençlik Spor Stadyumu 30 yıl aradan sonra Avrupa standartlarına uygun modern çim sahasına kavuşuyor. Yapım aşamasında olan spor sahası 1 ay sonra futbol müsabakalarına açık olacağı öğrenildi.

Viranşehir ilçesinde uzun yıllardır yapılması planlanıp ve bir türlü yapılmayan Atatürk Gençlik Stadyumu uzun uğraş ile çalışmalar sonucu yeni modern sahasına kavuşuyor. Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yapılan çim sahanın yanı sıra, çevre düzenlemesi ve 500 kişilik tribün yapılması planlanıyor. 1 Ay sonra bitirilmesi hedeflenen sahanın yapımına toplam 325 bin TL harcanacağı öğrenildi. Çim sahanın yapılması, ilçedeki sporseverleri kadar yıllardır toprak zemin üzerinde tüm zorluklara rağmen mücadele eden spor kulüplerini de sevindirdi. İnşaat teknikeri şantiye sorumlusu Mehmet Çetin Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 20 gündür sahanın yapımına başladık. Tahminlerimize göre 18 günde bitirmeyi planlıyoruz. Şuan faaliyet gösterdiğim şirketin 54'ncü büyük saha yapımı olacak. Sadece Türkiye değil, geçen hafta Paris'te de Viranşehir'deki stadyumun aynısını inşa ettik. Yapılan bu sahaların özelikleri FİFA onaylı olması, futbolcuların ikili mücadelede düştüğü zaman yaralanma gibi

durumlarla karşılaşılmıyor. Güzel bir tesisin Viranşehir'e yapıldığı için en çok mutlu olanlardan biri benim. Doğuda böyle güzel sahanın yapılması güzel bir şey. Bu sahanın tüm Viranşehir halkına hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Viranşehir İlçe Gençlik Spor Müdürü Lütfü Top sise, "Uzun uğraşlardan sonra sahanın yapılmasında başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız, İl Gençlik Spor Müdürümüze katkılarından dolayı onları tüm sporseverler adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Atatürk Gençlik Stadyumunun hemen yanında bulunan Kapalı Spor Salonu'nda da onarılması gerektiği belirtildi. Duvarları çatlayan Kapalı Spor Salonu'nun kışın yağan yağışlardan dolayı damladığı öğrenildi. Onarılan spor sahasının açılışına Şanlıurfa

Valisi Nuri Okutan'ın katılacağı bekleniliyor.

VİRANŞEHİR'DEKİ STAD ÇİM SAHASINA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 13:36:02
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 15:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?