17
Mayıs
2024
Cuma
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Viranşehir'de 19'luk gelin 12'lik damatla 5 yıl ayrı yaşayacak

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde evlilikleriyle gündeme gelen çiftten 19 yaşındaki gelin, 12 yaşındaki kocasını aile meclisi kararı ile terk etti.

12 yaşındaki İbrahim G.'nin tarlada çalışırken görüp gönlünü kaptırdığı 19 yaşındaki Türkan Kaya ile 5 Şubat 2003 tarihinde evlenmesi uzun süre konuşulmuştu. Ancak bu evlilik uzun sürmedi ve gelin Türkan Kaya, aile meclisi kararı ile 12 yaşındaki İbrahim'i terk ederek baba evine döndü.

Damadın babası Şükrü G., küçük yaşta oğlunu evlendirdiği için tüm dikkatleri üzerine çektiğini ve bir kaç kez Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ile savcılıkta ifade verdiklerini belirterek, "Küçük yaşta oğlumu evlendirdiğim için tüm tepkileri üzerimde topladım. Komşular çok konuşmaya başladı. Biz de aile meclisi kararı aldık. Oğlum 18 yaşını dolduruncaya kadar gelinimizi babasının evine gönderdik. Oğlum şu an 13 yaşına bastı. 5 yıl bekleyecek. Bu süre içerisinde gelinimizi görmek için Şanlıurfa'ya geleceğiz" dedi.

Evlendikten sonra aradaki yaş sorununun büyük problem olduğunu vurgulayan damat İbrahim G., "Çocuk istiyorduk, ancak yaşım küçük olduğu için ileride problem olurdu diye erteledik. Türkan'ı çok seviyorum" diye konuştu.

FERHAT ÖZER - Ş.URFA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 18:26:28
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 12:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?