19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Viranşehirli muhtarlardan anlamlı imza

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne bağlı 5 köye devlet-vatandaş işbirliğiyle okul yaptırılacak. Malzemesi devlet tarafından karşılanacak okullarda köylüler işçiliği üstlenecek.

Viranşehir İlçesi'ne bağlı Germen, Yukarı Şölenli, Yaban, Aslanbaba, ve Işıldar Köylerine devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılacak okulların protokolü Şanlıurfa Valiliği'nde imzalandı.

Vali Şükrü Kocatepe'yle birlikte protokolü imzalayan Germen Köyü Muhtarı Haşim Doğruyol, Yukarı Şölenli Köyü Muhtarı Abdurrahman Palmanak, Yaban Köyü Muhtarı Mahmut Serin, Aslanbaba Köyü Muhtarı Ahmet Kurnaz ve Işıldar Köyü Muhtarı Mustafa Aklan, köylerine okul yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söylediler.

İmzalanan protokole göre, köylerde yapılacak 4 derslikli 5 ilköğretim okulunun her türlü işçiliği köy muhtarlıklarınca karşılanacak, malzemeler ise Şanlıurfa Valiliği'nce verilecek. Köylerde okul inşaatına 30 gün içinde başlanacak ve 5 ay içinde bitirilecek. Köylerine yapılacak okul için protokol imzalayan muhtarları kutlayan Şanlıufa Valisi Kocatepe, "Yaban, Germen, Aslanbaba, Yukarı Şölenli ve Işıldar Köyleri muhtarlarımız ile Viranşehir Kaymakamlığı'nın işbirliği ile İl Özel İdaresi'nden malzeme desteği ile okulların kapasitelerini artırıyoruz. Buraları merkez haline getiriyoruz. Okullarında orta okul bölümü yani 6. sınıftan itibaren üst sınıfların olmaması nedeni ile okula gidemeyen kız öğrencilerimizin okula gitmeleri için imkan bulmaya çalışıyoruz" dedi.

ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 22:32:14
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 12:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?