19
Mayıs
2024
Pazar
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Viranşehirliler'de cumhuriyet coşkusu

Viranşehir İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hayli renkli geçti. Kutlamalara sivil toplum kuruluşları yoğun ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar, protokol üyelerinin halkın bayramını kutlaması ile başladı. Etkinlikler, sivil toplum kuruşlarının protokol üyelerini ve vatandaşları selamlaması ve palyaçoların gösterisiyle devam etti.

Çocuklar, palyaçoların protokol önünden geçtiği sırada attıkları şekerleri alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Traktör römorkuyla vatandaşları ve protokolü selamlayan ağa tiplemeleri ve ellerindeki sazlarıyla protokolün önünden geçen minik halk müziği sanatçıları da büyük ilgi topladı. Bu arada engelli vatandaşlarda özel motosikleti ile geçit töreninde hazır bulundu.
Kutlamalar sırasında bir konuşma yapan Viranşehir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Cumhuriyeti biz farklı bir törenle kutladık. Daha önceki yıllarda öğrenciler bayram yapar babaları izlerdi. Bugün öğrenciler izledi, babaları bayram yaptı. 23 Nisan’da çocuklar, 19 Mayıs’ta gençler bayram yaparken, artık 29 Ekim’de büyüklerin bayramı oldu" dedi.

Cumhuriyet Bayramı’nın bütün kesimlerin temsil edildiği bir bayram olduğunu kaydeden Yılmaz, "Vatandaşı dışlamak doğru olmazdı. Vatandaşı da bu bayramın içine almak gerekirdi. Bütün sivil toplum örgütleri, meslek grupları bayramda yer aldılar ve güzel bir coşku yaşandı. Amacımız bu coşkuyu gelecek yıllara ve yörelere taşımak, bir karnaval havasında bir bayram kutlamak. İnsanlarımızın kandillerde, dini bayramlarda yaşadığı coşkuyu artık Cumhuriyet Bayramı’nda da yaşaması çok güzel" diye konuştu.

viranşehir
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 16:38:59
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 12:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?