18
Mayıs
2024
Cumartesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Yetişkinlere bilgi yarışması

Viranşehir'e bağlı Demirci köyünde yetişkinler arasında bilgi yarışması yapıldı. Demirci, Songuç, Kargalı, Tınaz, Küçük Çökelge, Tiftili, Dikili, Pınarlar, Dinçer köylerinden yetişkin erkek ve kadınların katıldığı yarışma büyük ilgi gördü.

Köy okulunun bahçesinde yapılan yarışmayı Viranşehir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da büyük bir dikkatle izledi. Yarışmada köylerini temsilen katılan ekiplere 20’şer soru soruldu. Bayan yarışmacıların hayli heyecanlı olduğu bilgi yarışmasın sonunda soruların 12’sine doğru cevap veren Dinçer köyü birinci olurken, Tınaz, Küçük Çökelge ve Demirci köyü ise yarı finale yükseldi.

Köylülerin de büyük bir dikkatle izlediği yarışmada zevkli anlar yaşandı. ’’Viranşehir’de okuma yazma bilmeyen kalmasın’’ kampanyasının ilgi gördüğünü belirten Viranşehir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, ilçeye bağlı bütün köylerde okuma yazma kursları başlattıklarını ve yaklaşık bin 500 kişinin bu kurslara katıldığını kaydetti.

Yılmaz, ’’Bu çabanın bir ürünü olması gerekiyordu. Aslında yalnızca okuma yazma öğrendikleri için değil, gösterdikleri cesaretten dolayı da ödüllendirilmeleri gerekiyordu. Bizde böyle bir yarışma düzenledik. İlk tur tamamlandı. Önümüzdeki ay yarı final ve final bölümlerini de tamamlayarak dereceye girenleri ödüllendireceğiz’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:59:49
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?