29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDINLAR - SİİRT

Ağız ve diş sağlığı

Siirt Devlet Hastanesi Baştabipliği, 48 ilköğretim okulunda ağız ve diş sağlığı taraması yapılması için çalışma başlattı.


Siirt Merkez ve Merkez'e bağlı köylerdeki 48 ilköğretim okulunda eğitim gören 27 bin 306 öğrencinin diş sağlığı taramasından geçirileceği bildirildi. Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Mustafa Ertekin başkanlığında yapılacak olan sağlık taramalarında 2'şer diş hekiminin bulunduğu 7 grubun görev alacağı açıklandı.

Yetkililer, tespiti yapılan 48 okulun bir program dahilinde ziyaret edilerek, okullardaki öğrencilerin sağlık taramasının gerçekleştirileceğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 12:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emel özçelik IP: 88.231.73.xxx Tarih : 24.10.2008 23:05:48

ben çukurova ünüversitesi diş teknik sekreterliği mezunuyum üllkemizin her ilinde diş sağlığı merkezleri olmasına ve her ilde diş polikliniği olmasına rağmen her yıl 10 kişi mezun veren okulumdan hiç kimse bir diş polikliniğine yerleşmedi.yani hepimiz boştayız.madem diş sağlığı çok önenli neden biz eğitimli kişilerin yerinde bu işle hiçuğraşmayan insanlar hemşireler yada başka sekreterler görev alıyorda neden biz bu işn emek harcayan diş hekimleriyle bire bir çalışan insanlar açıktayız.8 yıldır bunun mücadelesini veriyorum ama sonuç yok.sadece üzerimizden milyonlarca lira para kazanan insanlar rahat bizse hale ümüt ederek 8senedir sınava giriyoruz lütfen bunu yayınlayın ben artık yoruldum sesimi duyuramıyorum belki siz yardım edebilirsiniz.artık başkalarının emekleri sömürülmesin.teşekkür ederim