19
Mayıs
2024
Pazar
AYDINLAR - SİİRT

Hünerli eller kilim dokuyor

Siirt Valisi Necati Şentürk tarafından açılan Zübeyde Hanım Kilim Atölyesi'nde çalışan genç kızlar, dokudukları kilimlerden kazandıkları parayla aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

İki ay önce açılan kilim atölyesinde çalışan genç kızlar, el emeği göz nuruyla dokudukları kilimleri bitirmenin gururunu yaşadılar.

Aydınlar ilçesinde açılan kilim atölyesinde iş imkânı bulamayan, geçim sıkıntısı çeken ve her biri tüketici konumda bulunan genç kız ve kadınlarımızı el sanatları dalında eğitip, meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını belirten Vakıf Müdürü Aydın Şakar,

"Burada dokunan kilimin metrekaresi için 50 YTL ücret ödüyoruz. Kilim atölyemizde ilk aşamada 25 tezgah kurduk. Bir usta öğreticimiz nezaretinde 21 genç kızımız kilim dokuyarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar" dedi.

Vali Vekili Üncü ise, atölyelerde üretilen kilimleri Vakfımıza bağlı El Sanatları Sergi ve Satış Mağazasında satışa sunacaklarını belirtti. Bu güvenle de yarınlara daha umutla bakmalarını sağlamaktır" dedi.

Bu tür atölyelerin çoğaltılması gerektiğini düşünen kursiyer Hayat Öner'de "Burada imkanlar kısıtlı olduğu için çalışma imkanım olmamıştı. Mahallemizde kurulan kilim atölyesi sayesinde hem meslek öğrendim hem de ekonomik yönden bir gelire sahip ve aileme bütçemize de katkıda bulunduğum için de ayrıca mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?