18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

'Allah devlete zeval vermesin'

Eruh'ta kaymakamlık tarafından ’Sosyal Riski Azaltma’ projesi kapsamında kurulan "Yaşlılar Bakım Merkezi" hizmete girdi.

Eruh Kaymakamlığı tarafından 75 milyar lira harcanarak, yoksul ve bakıma muhtaç yaşlı bayanlar için ’Yaşlılar Bakım Merkezi’ oluşturuldu. Evlerinden servislerle alınıp merkeze getirilen bayanların yemek ve bakım ihtiyaçları, görevli özel personel tarafından karşılanıyor. Merkezi ziyaret eden Siirt Valisi Murat Yıldırım ve İlçe Kaymakamı Ozan Balcı yaşlılarla sohbet etti. Vali Yıldırım, yaşlılar evinin gerekliliğine değinerek, "Devlet olarak her vatandaşımızı kucaklıyoruz. Yoksul vatandaşlarımıza aş dağıtıp, ilaçları yeşil kartlar aracılığıyla sağlanıyor. Yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımız içinde bu tür yerlerin hizmet vermesi çok önemlidir. İl merkezinde benzer bir yurdun yapılması için girişimlerimiz var" dedi.

Kaymakam Ozan Balcı da, ilçe halkının yaşlılar yurduna gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti. Yurtta kalan en yaşlı bayan olan 73 yaşındaki Fatma İlhan ise, "Allah devlete millete zeval vermesin. Burada her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Çocuklarımın yanında bu kadar rahat olamıyorum. Onun için bu yurdu tercih ediyorum" diye konuştu. Leyla Teğin de, "Biz devleti her şeyin üstünde tutarız. Devlet burada evlerimizde görmediğimiz imkanları sağlıyor" dedi.

Yaşlılar yurdunda 45 ile 73 yaş arasında 11 bayan kalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:44:00
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?