19
Mayıs
2024
Pazar
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

Eruhlular'dan barış çağrısı

Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in 1984 yılında ilk eylemini gerçekleştirdiği Siirt’in Eruh İlçesi’nde yaşayan vatandaşlar terör olaylarının durmasını istediklerini dile getirdiler.

Eruh halkı örgütün tekrar eylemlere başlaması ile tedirgin günler yaşamaya başladı. Terör örgütünün o dönem gerçekleştirdiği kanlı eylemde yaralanan Zeki İnan ve Nezir Yıldız, yaşanan huzur ve güven ortamının tekrar bozulmaması için militanlara dağdan inmeleri konusunda çağrıda bulundular.

Eruh Belediye Başkanı A.Hamit Nas ise, son dönemlerde yaşanan olayların Eruh halkını oldukça tedirgin ettiğini söyleyerek, bu tür olayların halk tarafından tasvip edilmediğini ifade etti. Huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte Eruh’a dönen bazı vatandaşlar, Kaymakamlık’tan aldıkları briket, kum ve demirle evlerini yeniden yapmaya başladılar.

Öte yandan terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in ilk eyleminde şehit olan Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın’ın anısına ilçe merkezinde bir saat kulesi yapılarak, bir caddeye de ismi verildi. Bölücü terör örgütünün yıllar önce yaptığı kanlı eylemin izleri ise Eruh’ta halen silinmedi. Eruh’ta bulunan bazı evlerin duvarlarındaki roket ve kurşun izleri, 1984 yılında yapılan katliamın izlerini gözler önüne seriyor.

SİİRT - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 23:30:55
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?