17
Mayıs
2024
Cuma
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

Eruh'ta muhtarlık kavgası barışla sona erdi

28 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık kavgası nedeniyle çıkan ve 1 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı olayın taraflarını, Siirt Valisi barıştırdı.

Edinilen bilgiye göre, Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Yelkesen Köyü'nde Turan Erdoğan ve Kenan Erdoğan arasında muhtarlık yüzünden kavga çıkmış; Kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucunda, Reşit Erdoğan ölmüş ve 20 kişi yaralanmıştı.

Seçim kavgasından doğan kan davası, Siirt Valisi Nuri Okutan'ın devreye girmesiyle sona erdi. Yelkesen Köyü'nde düzenlenen barış törenine Siirt Valisi Nuri Okutan, Jandarma Alay Komutanı Albay Hilmi Çakır, Eruh Kaymakamı Ozan Balcı, Siirt Müftüsü Mustafa Kaya, daire müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Köy meydanında yapılan barış töreninde, Müftü Mustafa Kaya tarafından Kur'an-ı Kerim ve barış duası okundu. Daha sonra konuşma yapan Siirt Valisi Nuri Okutan, aynı aileden oluşan iki grubun bir araya gelmesinin son derece mutluluk verici olduğunu belirterek, bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması dileğinde bulundu. Daha sonra Vali Okutan, kavga eden ailelerin önde gelenleri olan Kenan ve Turan Erdoğan'ı biraraya getirerek barıştırdı.

Yelkesen Köyü'nde düzenlenen barış yemeğinde 1 ton pirinç kullanılırken, 100 adet de koyun kesildi.

SİİRT - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 15:12:28
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?