18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

Fıstık yetiştiricileri bilgilendirildi

ERUH'TA FISTIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI

Siirt'in Eruh İlçe Tarım Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fıstık Yetiştiriciliği Çiftçi Bilgilendirme' toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansa Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, Eruh Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sedat Çabuk, kurum müdürşer ve çiftçiler katıldı. Kaymakam Dalkıran, "Bölgemiz fıstık yetiştiriciliği açısından verimli topraklara sahip. Önceki yıllarda da fıstık yetiştiriciliği yapılmaktaydı. Fakat bu yıl içerisinde Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksek Okulu'nda açılan fıstıkçılık bölümün açılması ilçemizde bulunan fıstık yetiştiricileri bu konuda daha fazla bilinçlenerek fıstık yetiştireceğine eminin, bunun yanı sıra organik tarım önümüzdeki yılların en önemli gelir kaynaklarından biri olacaktır. Organik tarım üzerinde ehemmiyet ile durmaktayım. Meslek yüksek okulumuzun bu bölümü ileriki yıllarda, ilçeye ekonomik fayda verecek icraatlar içerisinde olacağından eminim. Hep beraber el ele ilçemizi güçlendirmek için fıstıkçılık ve organik tarım merkezi haline getirerek fıstık paketleme ve depolama alanları oluşturacağız" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Nurettin Arı, "İlçemiz gerek toprak yapısı ve gerekse iklim özellikleri bakımından fıstık yetiştiriciliği için son derece uygun olup, fıstık tarımın gelişmesi için gerekli olan bütün koşullar mevcuttur. Bölgelere bakıldığında da her bölgenin kendine özgü bitki dokusu bulunmaktadır. Eruh Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ilçemizde tarım sektörünün canlandırması çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve terör sorunu sonucu köyünden göç etmek zorunda kalmış

çiftçilerimizin Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında köylerine dönmekte olan çiftçilerimize iyi gelir sağlayacak faaliyet alanları sağlamak amacıyla ilçe merkezinde ve bağlı köylerde fıstık yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Siirt Valiliği İl Tarım Müdürlüğü'nün katkıları ve Eruh Kaymakamlığı ile İlçe Tarım Müdürlüğü'nün özverili çalışmasıyla yaklaşık 10 yıldır fıstık yetiştiriciliği alanında büyük ilerlemeler kaydedilmiştir" diye konuştu.

İl Tarım Müdürlüğü'nden ziraat teknikeri Mehmet Seven ve Ziraat Mühendisi Süleyman Tok'un hazırlanmış oldukları sunumla konferans sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:27:04
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 15:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?