18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

Kayıp çocuklardan ses yok‎

SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR

Siirt'in Eruh ilçesinde 6 gün önce evlerinden ot toplamak için ayrılan 4 lise öğrencisi ve 7'nci sınıf öğrencisi toplam 5 çocuktan hala haber alınamıyor.

"Kardeşimle hastalığından dolayı yakından ilgilenirdik" diyen Mehmet Derbas Demir'in ağabeyi Zeki Demir, "Sabah saat 08.00'de okula gönderdik. Ondan sonra 19 Mayıs çalışmaları için hocaları ile birlikte sahaya çalışmaya gitmişler. Arkadaşları ile bir araya gelip biz ot toplamaya gideceğiz demişler. Ailelerin haberi yok bundan. Kendi aralarında karar veriyorlar. Sonra saat 11.00 - 12.00'ye doğru yengemle karşılaşıyorlar. Zaten yengemin bilgisi üzerine biz onların kaybolduğunu öğrendik. Yengem onları yolda gördüğünü söylüyor saat 11.00'e doğru. Hiçbirimizin de haberi yok. Akşam saat 17.00'de çıkıp geliyor. Saat 18.00'e doğru sorup soruşturuyorlar, nerdedir diye, kimsenin haberi yok. Bu da şüphelenmiş işte sağa sola soruyorlar. Biz de onları aradık çocuklardan hiçbir haber yok. Saat 19.00'a doğru hava kararınca ortalığı bir telaş sardı. Karakola haber verdik, belediyeye haber verdik. Camilere söyledik, yayın yaptılar. Sağ olsunlar halkın ve çevre köylerin yardımları aile arama başlattık. O gece dağda kalanlar da oldu aramaya yönelik. İki gün iki gece boyunca aradık. Herhangi bir ize rastlamadık bunların.

Giden 5 çocuktan 5'i de birbirinden sakat. Kardeşim Mehmet Derbas 1 yaşında geçirdiği Şizofreni hastalığı nedeni ile unutkanlık var. Lise 1 okuyor, arkadaşları ile uyum içinde samimi bir çocuktu. Babam doğuştan bacaklarından engelli. 9 kardeşiz, babamın maddi geliri düşüktür, kıt kanat geçinmeye çalışıyor. Kardeşimle beraber olan arkadaşları yaşları 12 ile 15 arasında, YİBO'da okuyan 7 nci sınıf öğrencisi Mehmet Öztürk(12) içine kapanık ve çevresine karşı çok sesiz küçük çocuktu. Tek ağabeyi olan Yusuf Öztürk (19) 2009 yıllında AK Parti İlçe Başkanlığı'na molotof attığı iddiası ile tutuklanmış. Hakan Teğin Lise 2 öğrencisi. 15 gün önce Şırnak'tan taşınarak memleketleri olan Eruh ilçesine yerleşmiştiler. Hakan Teğin psikolojik sorunları var, herkesin her dediğine inanan bir çocuktur. Evin tek erkek çocuğudur. Annesi kayıp haberi ardından sinir krizi geçirdi. Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi atına alındı, sıksık bayılıyor. Abdulkerim Demir doğuştan kekeme ve konuşamıyor. Kayıp olduğu haberi ardından sterese giren 7 aylık hamile olan yengesi düşük yaparken, doğum yapmak üzere olan annesi Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış. Kadir Demir, Lise 1'de okuyor, 4 sene önce kaza sonucu silahtan çıkan kurşunun bacağına isabet etmesinden dolayı sakat. 2 erkek kardeştirler ağabeyi siyasi suçlardan cezaevinde yatıyor. Ne yapacaklarını ne edeceklerini bilmezler. Yaptığımız araştırmalarda hiçbir sonuç alamadık. 13 Mayıs Perşembe günü kayboldular. Bugün 6. günleri hiçbir haber alamadık onlardan. Bu konuda acımız büyük, Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Bu üzüntüden dolayı aileler çok acı çekti" dedi.

 

"BİRİLERİ BU ACIMIZA BİR ÇÖZÜM BULSUN"

Kaybolan çocuklardan Mehmet Derbas Demir'in annesi Zeliha Demir, Kürtçe konuşmasında çocuğunun geri gelmesini istediğini belirterek, "Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Birileri bu acımıza bir çözüm bulsun. Çocuğum daha küçük, bana bulun, yardımcı olun, çocuğumu geri getirin. Çocuğum hiçbir kötü yola bugüne kadar düşmemiş. Hiçbir şikayeti gelmemiş nasıl olduysa nasıl gittiyse bilmiyoruz. Tek isteğimiz geri gelmesidir" ifadelerini kullandı.

Çocuğunun kaybolmasından dolayı gözyaşlarına hakim olamayan anne Demir yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını ve çocuğunun geri getirilmesini istedi.

SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR
SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR
SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR
SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR
SİİRT'TE KAYBOLAN ÇOCUKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:02:04
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?