19
Mayıs
2024
Pazar
ERUH - SİİRT
Belediye Sayfaları

Korucuların motivasyonu için yarışma

Siirt Valiliği'nce geçici köy korucuları arasında ilk defa atış yarışması düzenlendi. 73 geçici köy korucusunun katıldığı yarışmada Şirvan Geçici Köy Korucusu Atış Takımı birinci oldu. 

Terörle mücadelede etkin rol oynayan geçici köy korucularının moral ve motivasyonlarının artırılması ve göreve olan intibaklarını daha da pekiştirmek amacıyla atış yarışması düzenlendi.
 
Yarışmaya Siirt merkez başta olmak üzere, Aydınlar, Baykan, Eruh, Kurtalan, Şirvan ve Pervari ilçelerine bağlı 73 geçici köy korucusu katıldı. Çeşitli silah ve değişik mesafelerden üç branşta yapılan yarışmada puanlı hedefler kullanıldı. Yarışma sonunda Şirvan Geçici Köy Korucusu Atış Takımı birinci oldu. 

Birinci olan takıma ödülünü veren Siirt Valisi Necati Şentürk, "Vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin birlik ve beraberliği için zor hava ve doğa şartlarında kararlıkla mücadele eden, terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) önemli bir unsuru olarak ilimizde de büyük bir özveri ve kahramanca görev yapan geçici köy korucularımızın moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak, hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla Tugay Komutanlığımızla birlikte atış yarışması düzenledik. Bu yarışmada birlik ve beraberliğimiz bir kez daha pekiştirilmiş ve en üst seviyeye çıkarılmıştır. Yarışmaya katılan tüm korucularımızı tebrik ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?