30
Mayıs
2024
Perşembe
KURTALAN - SİİRT

Abdülkadir Aksu Kurtalan'da

Kurtalan ilçesinde Nihat Özdemir Mikro Kredi Bürosu açıldı. Açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, demokrasiyi teröre feda etmeyeceklerini söyleyerek Türkiye'nin aynı çatı altında 70 milyonluk büyük bir aile olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, daha önce Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding tarafından onarılan ve İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binada hizmet verecek olan Nihat Özdemir Mikro Kredi Bürosu'nun açılışına katıldı. Kurtalan Lisesi öğrencilerinin hafta sonu tatilinden dolayı İstiklal Marşı okumasına açılışa katılanlar da eşlik etti.

Mikro kredi bürosunun açılış konuşması yapan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, mikro kredi uygulamasının 23 ilde uygulandığını belirtti. Akgül şunları söyledi:

"Mikro kredi 23 ilde, 28 şubede uygulandı. 15 bin kişiye 15 milyon YTL kredi ödendi. Siirt'te bugün başlatacağımız çalışma ile 24 ilimizde de mikro kredi çalışmalarını başlatmış oluyoruz. 2010 yılının sonuna kadar bütün illerimizde mikro kredi uygulamasını başlatmış olacağız. Dünyada Nobel ödülünü alan mikro kredi uygulaması, ülkemizde de Kahramanmaraş'taki uygulamalarla Avrupa Birliği ödülünü kazandı."

İşadamı Nihat Özdemir de dünyada 175 ülkede 600 milyon kişinin yararlandığı mikro kredi uygulamasına Kurtalan'da sosyal sorumluluk anlayışları gereği destek verdiklerini belirterek, "Sosyal sorumluluk anlayışımız gereği bu uygulamaya destek veriyoruz. Bu büroda dil din ırk ve cinsiyet ayırımı yapılmadan herkese 100 ile 700 YTL arasında mikro kredi verilecektir" şeklinde konuştu.

Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu mikro kredi uygulamasının muhafazakar bir aile yapısına sahip olan Kurtalan'da kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek sağlayacağını söyledi. Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da, ''Mikro kredi denilince dünyada Muhammed Yunus ülkemizde de Aziz Akgül Hoca akıllara gelir'' ifadelerini kullanarak bu uygulamanın ilde yoğun olarak yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunacağını açıkladı.
Siirt Valisi Necati Şentürk ise ilde yoğun bir işsizlik yaşandığını belirtti. Vali Şentürk, "İlde işsizlik oranı yüzde 12'dir. Gizli işsizlerle birlikte bu oran yüzde 18-20'lere çıkmaktadır. Mikro kredi uygulaması ile bu sonunun çözümüne yönelik çalışma yapacağız" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da, hükümetin yaptığı icraatlarla vatandaşların durumunda önemli değişiklikler olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"2002 yılında hane halkı tüketim harcamaları 10 milyar YTL iken 2006'da 17.7 milyar YTL'ye yükselmiştir. Gıda ve içecek harcamaları 2002'de 2.7 milyar YTL iken, bu miktar 2007 de 5.4 milyar YTL ye yükselmiştir. 2002'de fert başına yıllık harcama miktarı 625 YTL iken bu rakam 2005'te 3 bin 570 YTL ye ulaşmıştır."

Aksu son günlerde yaşanan terör ve toplumsal olaylarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Demokrasimizi teröre feda etmeyeceğiz. Aynı çatı altında bir ve beraberiz. 70 milyonluk büyük bir aileyiz."

Törende daha sonra iş adamı Nihat Özdemir Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'na mikro kredi uygulamaları için 250 bin YTL tutarında bir çek verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Nihat Özdemir Mikro Kredi Bürosu'nun kurdelesini kesmek için içerideki gazetecileri dışarı çıkartarak kurdeleyi tamamen kapıdan söküp gazetecilerin dışarıdan çekim yapmasını istemesi üzerine kısa süreli bir izdiham yaşandı. Tören, büronun açılışı ile sona erdi. Aksu ve beraberindeki heyet işadamı Nihat Özdemir'in uçağı ile Siirt Havalananı'ndan hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 20:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?