18
Mayıs
2024
Cumartesi
KURTALAN - SİİRT

Barış Manço Parkı düzenleniyor

KURTALAN'DA BARIŞ MANÇO PARKI YENİDEN DÜZENLENİYOR

Siirt'in Kurtalan ilçesinde çürümeye terk edilen Barış Manço Parkı'nda Kurtalan Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kurtalan'daki Barış Manço Parkı işletilemediği ve bakımsız kaldığı için zamanla çöp deposu, hayvan barınağı ve tinercilerin uğrak yerine dönüştü. Kurtalan Belediye Belediye Başkanı Necat Yılmaz, "Park ilçenin oksijen deposudur. Yapılan çalışmalar ile parka yeni bir düzenleme getirecek olan belediyemiz, ilçemize modern bir aile çay bahçesi projesiyle yeniden hizmete açacaktır" dedi

Parkın işletilemediğini kaydeden Yılmaz, "Dolayısıyla park oksijen deposu olmasına rağmen bakımsızlıktan dolayı çöp yığınlarıyla dolmuştu. Yine parkın içinde bulunan iki harabe barınak da tinercilerin uğrak yeri olmuştu" diye konuştu.

Devlet Demir Yolları'na ait parkın kendilerine verilmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak bir sonuç elde edemedikleri ileri süren Yılmaz, "Bütün yazışmalarımıza olumsuz yanıt gelince bizler de Barış Manço Parkı'na el koyduk" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Barış Manço Parkı'ndaki düzenlemelerden sonra ilçeye modern bir aile çay bahçesini kazandıracaklarını belirterek, "Önümüzdeki aylarda çalışması tamamlanan parkın açılışını da görkemli bir şekilde yapacağız" ifadelerini kullandı.

KURTALAN'DA BARIŞ MANÇO PARKI YENİDEN DÜZENLENİYOR
KURTALAN'DA BARIŞ MANÇO PARKI YENİDEN DÜZENLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 15:18:02
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?