26
Nisan
2024
Cuma
KURTALAN - SİİRT

Çattepe fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

SİİRT'TE KAZILARIN SÜRDÜĞÜ ÇATTEPE FOTOĞRAF SANATÇILARINI BÜYÜLEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ilısu Barajı su toplama havzası altında kalacak kültürel varlıkların kurtarılmasına yönelik Siirt'in Kurtalan ilçesi Çattepe köyünde devam eden arkeolojik kazı alanı fotoğrafçıların ilgi odağı oldu.

Kazı bölgesini aralarında doktor, öğretmen, gazeteci ve arkeologların da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik bir fotoğrafçı grubu ziyaret etti. Bölgede ortaya çıkan eserleri fotoğraflayan fotoğrafçılar bol bol hatıra fotoğraf çektiler. Bölgedeki kazı çalışmalarının daha detaylı bir şekilde başlatılarak bu bölgenin altında tarih fışkırdığını belirten fotoğraf sanatçılarından İzzetin Oktay, "Bölgede daha önce internet üzerinden yaptığımız araştırma üzerinden çıkarılan eserler bizim çok ilgimizi çekti ve yerinde görmek istedik. Bu sebeple fotoğraf sanatçısı arkadaşlar ile beraber grup halinde kazı çalışmaların yapıldığı Çattepe köyünce fotoğraflar çektik. Bu gördüğümüz manzara gerçekten görmeye değer harika bir yer. Sol taraftan Botan, sağ tarafta Dicle akıyor ve her iki ortak noktada bir liman bariz bir şekilde belli. Bu liman eski dokusu ve görünümüne benzetilebilirse bu bölgeyi görmek ve incelemek için çok sayıda turist geleceğine inanıyorum" dedi.

Daha önce Yard. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur başkanlığında Botan Nehri kıyısında Türbe Höyük'te kazı gerçekleştirilmişti. 6 yıl süren kazı çalışmaları 2007 yılında sona ermişti. Çıkan eserlerin büyük bir kısmı Mardin ilinde bulunan Sabancı Müzesi'ne teslim edildi.

SİİRT'TE KAZILARIN SÜRDÜĞÜ ÇATTEPE FOTOĞRAF SANATÇILARINI BÜYÜLEDİ
SİİRT'TE KAZILARIN SÜRDÜĞÜ ÇATTEPE FOTOĞRAF SANATÇILARINI BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 11:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?