20
Mayıs
2024
Pazertesi
KURTALAN - SİİRT

DTP mitingine 700 kişi katıldı

DTP'nin Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlediği mitinge sadece 700 kişinin katılması dikkat çekerken, olaysız biten mitingde Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ı iteklemesi üzerine Aydın, "Siz beni itekleyemezsiniz" diyerek tepki gösterdi.

DTP'nin Kurtalan'da düzenlediği "Ne AK Parti, Ne Ergenekon, Çözüm Demokratik Cumhuriyet" mitingi sönük geçti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge sadece 700 kişinin katılması dikkat çekti. Mitinge DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Siirt Milletvekili Osman Özçelik konuşmacı olarak katıldı.

Grup, Milletvekilleriyle yürüyüşe geçtiği sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Milletvekili Aysel Tuğluk'un, ''Yolumuzdan çekilin miting alanına gideceğiz'' diyerek Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ı iteklemesi üzerine tansiyon bir anda yükseldi. Emniyet Müdürü Aydın, "Siz beni itekleyemezsiniz" diyerek tepki gösterdi.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı mitingde sık sık yasa dışı sloganlar atılırken kalabalık kitleye yönelik Kürtçe konuşma yapan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Ergenekon'un ne olduğunun halktan gizlendiğini ileri sürerek, "Hükümet Ergenekon'un ne olduğunu açıklamıyor. Ama Ergenekon zaten devletin kendisi. Hükümetlerin Fransa'da ve İspanya'dan aldığı yasa ve kanunlar ile halkımıza zulüm uygulanıyor. Ergenekon emekli paşa ve emniyet müdürlerinin yanında bulunan hain Kürtlerin bazılarından oluşan bir çetedir. Çete illaki silahlı olacak diye bir şey yok. Televizyon kanalarında gösteriyorlar onlar da çetenin propagandasını yapanlardır. Baykal, 'Erdoğan savcı ise ben avukatım' diyor. Zaten biz senin avukat olduğunu biliyoruz. Ne gerek var sen kendini bize anlatıyorsun biz kimin kim olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Saat 16.00'ya kadar devam eden mitinge DTP Siirt, Batman il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra Gercüş, Esa Döner, Beşiri, Burhan, Kurhan Belediye Başkanları, Siirt KESK ve DİSK platformu üyeleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi Başkanı Vetha Aydın katıldı. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 20:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?