20
Mayıs
2024
Pazertesi
KURTALAN - SİİRT

DTP'li başkanların yargılanması başladı

Batman, Beşiri ve Kurtalan Belediye Başkanları ile 4 meclis üyesi hakkında "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan açılan davanın görülmesine başlandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 sanıklı davanın ilk duruşmasına Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan mazeret bildirerek katılmazken, 5 sanık ile avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Kurtalan DTP'li Belediye Başkanı Murat Ceylan ise mazeret bildirmeden duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyetinden söz alan sanıklardan Beşiri Belediye Başkanı Burhan Kurhan, izinsiz gösteri yapan kişilerin içerisinde bulunmadığını belirterek, "Yürüyüş sırasında orada değildik. Silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine gittik. Ben kesinlikle izinsiz gösteri yapan grup içerisinde yer almadım. Olaya ilişkin Batman Valisi ve Emniyet Müdürü bizden yardım istedi. Bunun üzerine Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile birlikte olay yerine gittik. Daha sonra kalabalık grubun yanına giderek slogan atmamalarını ve taşkınlık çıkarmamalarını isteyerek dağılmalarını söyledik. Biz kesinlikle iddia edilen örgütün propagandasını yapma suçunu işlemedik" diye kendini savundu. Diğer sanıklar da atılı suçları kabul etmeyerek beraatlarını
talep etti.

Kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, sanıklardan Kurtalan Belediye Başkanı Murat Ceylan'ın duruşmaya zorla getirilmesine, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 20:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?