18
Mayıs
2024
Cumartesi
KURTALAN - SİİRT

Futbol turnuvası başladı

Kurtalan belediye başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen ’Bahar Futbol Turnuvası’na start verildi. Belediye Başkanı Murat Ceylan, "Sağlıklı bir toplum olabilmenin ve sağlıklı düşünmenin yolu spor yapmaktan geçer" dedi.

Kurtalan Belediyesi tarafından organize edilen turnuva, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Kurtalanlılar’ın da oluşturduğu toplam 24 takımın katılımıyla günde 3’er maç ile gerçekleştirilecek.

Özel İdare halı sahasında yapılmaya başlanan turnuvanın açılışına Kurtalan Belediyesi Başkanı Murat Ceylan, çok sayıda daire amirleri ve davetliler katıldı. Turnuvalarda başarılı olan ilk 3 takım, Kurtalan Belediyesi tarafından kupalarla ödüllendirilecek.

Turnuva öncesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Ceylan, "Sağlıklı bir toplum olabilmenin ve sağlıklı düşünmenin yolu spor yapmaktan geçer. Böylesi bir turnuva düzenlemek, sporun barış, kardeşlik, dostluk, centilmenlik, hoşgörü ve saygınlık olduğunu ortaya koymak adına önemlidir. Sosyal aktivitelerin olmayışı nedeniyle ve yaşamın kahve, iş ve ev arasında sıkışmışlığında gençliğimizi, halkımızı kurtarmak ve kent yaşamına canlılık ve heyecan getirmek amacıyla bir halı saha futbol turnuvası düzenlemeyi kararlaştırdık. Bu turnuva, ileriki yıllarda bir spor şenliğine dönüşecektir. Sadece futbol değil, sporun diğer dallarını da kapsayacak şekilde turnuvaları içerecek bir şenlik yapılacak. Öncelikle böyle bir alt yapıyı hazırlamak istedik ve ilkine böyle başlamak istedik. Takımlarımızın Kurtalan’a, Kurtalanlı’ya, spora ve spor ahlakına yakışır şekilde, centilmenlik örneği sergileyerek mücadele etmelerini diliyoruz. Önemli olan kazanmak değil, önemli olan en büyük olgunluk ve hoşgörü ile başkasının başarısını alkışlamaktır" dedi.

Başkan Ceylan, kendilerini yalnız bırakmayan ve yardımcı olan sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve Kurtalan halkına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 14:39:42
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?