31
Mayıs
2024
Cuma
KURTALAN - SİİRT

Gözaltılar protesto edildi

KURTALAN İLÇESİNDEKİ GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir hafta içerisinde 2 ayrı operasyonla evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlara ilişkin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Teşkilatı basın açıklaması düzenleyerek gözaltıları protesto etti.

Kurtalan ilçesinde Siirt Emniyet Müdürlüğü ile Kurtalan Emniyet Müdürlüğü tarafından bir hafta içerisinde yürütülen 2 ayrı operasyonda 15 Şubat tarihinde eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yaklaşık 40 kişinin gözaltına alınması BDP tarafından protesto edildi. BDP Kurtalan ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Parlamento Meclisi Üyesi Nezir Gülcan, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, BDP Kurtalan İlçe Başkanı Hasan Polat, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Meyader üyeleri, il genel ve

Belediye Meclis Üyeleri'nin de bulunduğu çok sayıda kişi adliye binasına kadar yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine kitle sloganlarla Kurtalan Belediyesi önüne kadar, çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Kurtalan Belediyesi önünde BDP Kurtalan İlçe Başkanı Hasan Polat ve BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam'ın kısa basın açıklamalarının ardından toplanan kalabalık tekrar BDP ilçe binasına kadar sloganlarla yürüdü.

Öte yandan, Kurtalan'da dün gözaltına alınanların ifadesi emniyette alınmaya başlandı. BDP Kurtalan İlçe Örgütü, adliye binası önünde yapmak istediği basın açıklaması nedeniyle gözaltına alınanlar savcılığa çıkarılmadı. Ancak 3 savcı, Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade işlemlerine başladı. İfade işlemleri sürüyor.

KURTALAN İLÇESİNDEKİ GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 17:17:04
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 00:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?