20
Mayıs
2024
Pazertesi
KURTALAN - SİİRT

İlaç yolsuzluğuna protesto

Sosyal ve Sağlık Emekçileri Sendikası Siirt Şubesi üyeleri, Kurtalan Devlet Hastanesi’nde ilaç yolsuzluğu ve personel arasında ayrımcılık yapıldığı iddialarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri basın açıklaması sırasında, aynı sendikaya üye hastane personelinin sözlü saldırısına uğradı. Hastanede görevli 30 kişi, sendika üyeliğinden istifa etti.

Siirt’in Kurtalan İlçesi Devlet Hastanesi’ne gelen Sosyal ve Sağlık Emekçileri Sendikası Siirt Şubesi üyeleri, ilaç yolsuzluğu ve hastane personelinin sosyal haklarında ayrımcılık yapıldığı iddialarını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler. Basın açıklaması okunduğu sırada, aynı sendikaya üye hastanede görevli bazı memurlar, gruba sözlü saldırıda bulunarak, ellerinde bulunan üye kartları ve üye sözleşme dosyalarını yırtıp grup üyelerinin yüzüne fırlattı. Basın açıklaması yapılmasından dolayı hastanede görevli 30 personel de sendika üyeliğinden istifa etti.

Döner sermaye ve personel ödemeleri konusunda keyfi muamele yapıldığını iddia eden Sosyal ve Sağlık Emekçileri Sendikası Siirt Şube Başkanı Sedat Ertekin, "Hukuk devleti olan yurdumuzun bu güzel ilçesinde, Kurtalan Devlet Hastanesi’nde keyfi bir yönetim sergilenmektedir. Şu anda idareci konumundaki insanlar, sendikamız hakkında her türlü karalama kampanyasını yürütmektedirler. Kendilerini AK Parti hükümetinin sivil uzantısı gibi algılayan, onların bir yedek gücüymüş gibi davranan, sendikalara çalışanın değil, kayrılanın kendini ifade ettiği bir anlayışı dayatmaktadırlar. Şu anda, sayın Valimizin soruşturma kapsamına aldığı çıkar amaçlı çete oluşturmak, hasta, eczane, doktor soygunları hakkında fazla yorum yapmayı istemiyoruz. Gerçeğin ortaya çıkması ve çalışanlarımızın her zaman yanında olacağımızı belirtmek amacıyla burada bulunmaktayız. Ve her zaman yanlarındayız" dedi.
Basın açıklamasından sonra Kurtalan Devlet Hastanesi Baştabibi İbrahim Taşdemir ve Hastane Müdür Yardımcısı Şakir Özer ve bazı yetkililer, açıklama yapmaktan kaçınırken, bazı hastane personelleri de eylemcileri sert dille eleştirdi. Basın açıklamasının ardından ’Yaşasın Demokratik Mücadelemiz’ sloganı atan grup, sessizce dağıldı.

Siirt
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 11:50:32
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?