2
Haziran
2024
Pazar
KURTALAN - SİİRT

Kuraklık sigorta kapsamına alınsın

KURAKLIK ZİRAATÇILARI TEDİRGİN EDİYOR

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, yeterli yağış olmaması nedeniyle çiftçilerin endişeli olduğunu belirterek, kuraklığın tarım sigortası kapsamına alınmasını istedi.

Kış mevsimi olmasına karşın yağış olmamasının çiftçiyi kara kara düşündürdüğünü belirten Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, kuraklığın tarım sigortası kapsamı dışında bırakılmasının adaletsizlik olduğunu söyledi.

Hasadın ambarlara veya TMO'ya verilinceye kadar hiçbir çiftçinin teminatının olmadığını ifade eden Günbat, kuraklığın sigorta kapsamına alınmasını istedi. Günbat, tarım sigortasının dolu, sel, su baskını, yangın, fırtına ve hortum gibi doğal afetlerin zararını karşılarken, çiftçinin en büyük korkusu olan kuraklığa bu güvencenin verilmemesinin Siirt'in tahıl ambarı olan Kurtalan'ın çiftçilerini kara kara düşündürdüğünü söyledi. Günbat sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010 Nisan ayından bu yana bölgemize yeterli yağışın yağmadığı, bunun da ciddi manada tarımsal krize yol açacağı ortadır. Kuraklıktan dolayı ekinler yeşermedi bu saatten sonra yağacak yağmurun ise ne kadara çare olacağı belirsizliğini korumaktadır. Odamıza gönderilen yazılarda kuraklığın sigorta kapsamı dışında tutulması, birçok çiftçimizi mağdur edeceğe benziyor. Bu nedenle Tarım Bakanlığının bir an önce kuraklığı da tarım sigortası kapsamına alması gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 13:46:01
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 00:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?