18
Mayıs
2024
Cumartesi
KURTALAN - SİİRT

Salgın hastalık kontrolleri sürüyor

Siirt Valisi Murat Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Siirt’in Atabağı Beldesi’nde görülen tifo salgını üzerine kente bağlı belde ve köylerde içme suyu ve kanalizasyon sorunları konusunda incelemeler başlattı.

Siirt Valisi Murat Yıldırım, Kurtalan İlçesi’ne bağlı Kayabağlar Beldesi’nde incelemelerde bulunarak, çeşitli toplumsal mesajlar verdi. Vali Yıldırım’a incelemelerinde; Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Şahin ile Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen eşlik etti. Beldede ilk olarak jandarma karakolunu ziyaret eden Vali Yıldırım, beldenin güvenliği konusunda yetkililerle görüştü. Asayiş konusunda vatandaşların, kamu görevini yürüten güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını isteyen Vali Yıldırım, "Bunu yapmaları muhbirlik veya ispiyonculuk değildir. Vatandaşlık görevidir" dedi. Daha sonra Belediye Başkanlığı’na geçen Vali Yıldırım, Belediye Başkanı Nafi Sevgili’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Beldenin su sorunu olmadığını, 600 tonluk su deposunun bulunduğunu öğrenen Vali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Baykan İlçesi Atabağı Beldesi’nde baş gösteren tifo ve Hepatit B salgınlarını hatırlatarak, "Bütün belediye başkanlarından, içme suları ve kanalizasyon çalışmalarına önem vermelerini istiyorum. Bu, toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Bu beldemizde su sorununun olmamasına sevindim" dedi.

Vatandaşların içme suyu için yeni yeni abone olmaya başladıkları ve suyun ton bedelinin 250 bin olarak belirlendiği bilgisini alan Vali Yıldırım, "Vatandaşlarımızın belediyelerden hizmet beklemeleri en doğal haklarıdır. Ancak, onların da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Buradan tüm vatandaşlarıma seslenerek onları, başta su bedelleri olmak üzere aldıkları hizmetin karşılığını ödemeye davet ediyorum. Bunu yaptıkları takdirde çok daha fazla hizmet alabileceklerdir. Bir paket sigara fiyatına su ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar" açıklamasını yaptı.

Vali Yıldırım, belediye başkanlarından çöp konusuna dikkat etmelerini isteyerek, "Belediye, vatandaşlara il merkezinde olduğu gibi poşet dağıtmalı" dedi.

Siirt Valisi Murat Yıldırım ve beraberindeki heyet, Kurtalan İlçesi Kayabağlar Beldesi’ndeki incelemelerinin ardından il merkezine döndüler.

Kurtalan-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 12:34:25
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?