29
Mayıs
2024
Çarşamba
KURTALAN - SİİRT

Uğur, güven tazeledi

AK Parti Kurtalan Olağan 3. İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede seçimlere tek aday olarak katılan Başkan M. Şirin Uğur yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, dünyayı sarsan ekonomik krizle ilgili olarak, ''Almış olduğumuz tedbirler sonucu finansal piyasalarımız ve reel sektörümüz güçlüdür. Krizin etkisini üzerimizden atacağız'' dedi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan kongreye il merkezinden ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, hükümetin icraatlarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başına Siirt'te gelen olayları anlattı. Demirkıran, Anadolu'dan çıkan AK Parti'nin batı ve doğu Kürt, Türk, Arap ve diğer etnik gruplar arasında hiç ayırım yapmayan bir parti olduğunu belirterek, "Bugün yaşanan bir kriz gibi 2000 ve 2001 yılında Türkiye maalesef bir uçurumun kenarına gelmişti. Bir anda olası bir haber atıldığı anda insanlar birbirine borç vermez oldu. Kardeş kardeşe borç vermez oldu.

O günkü kriz bugünkü dünya krizi kadar derin de değildi. Ama dünden bugüne gelmiş olan yolda AK Parti hükümetinin almış olduğu önlemler sonucunda dünyada etkisini gösteren bu ciddi kriz etkisini Türkiye'de gösterememiş. Almış olduğumuz tedbirler sonucu finansal piyasalarımız güçlüdür ve reel sektörümüz de güçlüdür ve çok sayıda bu etkiyi de üzerimizden atacağız. 2001 yılında eğer o zaman erken seçim yapılmamış olsaydı o zaman da çok ciddi bir gerekçe olmadığı halde erken seçime gidildi. Erken seçime gidilmemiş olsaydı senenin sonunda memurun işçinin maaşına bütçemiz yetmeyecekti. O zamanki siyasetçiler zannettiler ki, halka gidecekler ve tekrardan güven tazeleyeceklerdi. Ama bir şeyin hesabını yapamadılar. O zaman görmedikleri yeni bir parti kurulmuş, Anadolu'nun bağrından çıkmış bir parti 81 ilin çıkan feryatlarını duyup onların derdi ile dertlenen ve onların sevinci ile sevinen onların inancını taşıyan ve içinde hisseden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir parti kurulmuştur. Bu da AK Parti'dir. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'nin her tarafına adaleti götürecek olan parti. Doğusu batısı ve kuzeyi ile arasında fark koymayacak, insanlar arsında etnik kimliklerinden dolayı adaletsizlik farkını koymayacak, Kürt, Türk, Arap ve kaç tane etnik grup varsa tamamını kardeş kabul eden ve eşit haklarını savunan bir partidir. Biz Siirtliler olarak mutlu değiliz çünkü sırf bir şiir ilimizde okunduğu için, ders kitaplarında bulunan halen birçok yerde kim okursa okusun serbest olan ama Recep Tayyip Erdoğan okuduğu zaman,

'Yasaktır okuyamazsın, okuduğun zaman cezaevine gireceksin' dedikleri bir insan, partinin lideri, partinin genel başkanı siyasetten yasaklandı. Siyasetten uzak durdu. Milletvekili olamamıştı çünkü Siirt'te bir şiir okumuştu ve siyaset yasağı almıştı. Hal böyle olunca Siirt halkının mutlu olması AK Parti iktidarına rağmen biz onun için yeterince mutlu değiliz. 2. milletvekilliğini sadece 20 oy ile kaybedince arkadaşlarımız itiraz etti sandıklar sayılsın olası bir yanlışlık olmuştur diye. O arada Allah'ın bir hikmeti idi. Siirt seçimlerinde çok ciddi bir yanlış vardı. Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde sandık kurulu sandık başına gitmemiş ve Doğan köylüleri oy kullanamamıştı. Seçimlerin iptali gerektiriyordu ve Siirt'te seçimler iptal oldu. Siirt'te seçimler iptal olmamış olsaydı 367 milletvekili istifa ederdik. Ama bu şeref Siirt'in oldu, Siirt seçimleri iptal oldu ve tek başımıza iktidar olduk ve muhalefetin katkısı ile Anayasa'da gerekli değişiklikleri yaptık. Sayın Başbakanımızın yasağını kaldırdık. Çünkü izah edemezdik dünyaya halen de izah edemiyoruz Türkiye'de tek başına iktidar parti ve partinin Genel Başkanı, Başbakan olamıyordu ve Siirt'te o şeref gününü yaşadı, yüzde 85 oy ile. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar oy ile seçilen olmamış ve Siirt halkı yiğidi düştüğü yerden kaldırdı. Kurtalan'da 2001
yıllında doktorsuzluktan hastalar hep Batman, Diyarbakır ve başka illere sevk ediliyordu. Bugün gelinen noktada Kurtalan'da yeterli sayıda hastane ve sağlık ocakları açılmış, yeterli sayıda doktor ve pratisyen uzman görevlendirilmiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yeni 100 yataklı hastanemiz TOKİ tarafından yapılıyor. 2009 yıllı içerisinde onun da faaliyete geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. 210 üyeden 134'ünün katıldığı kongrede 134 oy alan M. Şirin Uğur tekrar ilçe başkanlığına seçildi. AK Parti Kurtalan 3. Olağan İlçe Kongresi'ne Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ve İl Başkanı Bayram Kızılay, Merkez İlçe Başkanı Necati Şendur ve diğer İlçe Başkanları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 13:31:13
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 09:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?