18
Mayıs
2024
Cumartesi
KURTALAN - SİİRT

Vali köylerde dert dinliyor

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK, KÖY İNCELEMELERİNE DEVAM EDİYOR

Geçen hafta Kurtalan'ın bazı köylerinde incelemeler yapan Siirt Valisi Necati Şentürk, köy gezilerine hız kesmeden devam ediyor.

Dün Kurtalan'a bağlı Kayabağlar beldesinde incelemelerde bulunan Vali Şentürk, daha sonra Aktepe ve Beşler mezraları ardından da Yellice köyü ve Atabağı beldesini ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

Yetkililerden sorunlar hakkında bilgi alan Vali Şentürk, sorunların çözüme için Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gündüz'e çeşitli talimatlar verdi. Kayabağlar ve Atabağı belediye başkanlarını da ziyaret eden Vali Necati Şentürk, beldelerde yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Vali Necati Şentürk'e sorunları anlatan belediye başkanları, kangren haline gelen ve vatandaşları bezdiren su sorununun çözülmesi için verdiği desteklerden dolayı Şentürk'e teşekkür ettiler. Yaptıkları çalışmalarla bu yıl Kurtalan ve Aydınlar ilçelerinin yanı sıra Kayabağlar ve Atabağı beldelerinin içme suyu problemini çözdüklerini kaydeden Vali Şentürk, "Kurtalan, Kayabağlar Atabağı ve Aydınlar ilçelerinde özellikle yaz aylarında yaşanılan su sorununu çözmek için toplam uzunluğu 55. kilometre olan yeni boru hattı inşa ettik.

Dolayısıyla vatandaşlarımızın büyük sorunu olan içme suyu sorununu çözdük. Bundan sonra alt yapı ve eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz" dedi.

Vali Necati Şentürk'ü köylerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren köylüler, son zamanlarda devletin şefkatli elini daha yakın hissettiklerini ve yaşanan sorunların kısa sürede çözüldüğünü dile getirdiler. Vatandaş olarak, mülki idare amirlerine eskisinden çok daha rahat ulaşabildiklerini ifade eden köylüler, "Eskiden ancak muhtarlar vasıtasıyla sorunlarımızı yetkililere aktarma imkanımız varken, şimdi ise herkesin kendi sorununu detaylı bir şekilde ifade etme fırsatı buluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin" temennisinde bulundular.

Daha sonra köy okullarını gezen Vali Şentürk, burada eğitimlerine devam eden öğrencilere kitap hediye ederek, öğretmenlerle bir süre görüştü. Vali Necati Şentürk'ün incelemelerine Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gündüz eşlik etti.

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK, KÖY İNCELEMELERİNE DEVAM EDİYOR
SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK, KÖY İNCELEMELERİNE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:22:02
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 10:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?