22
Mayıs
2024
Çarşamba
KURTALAN - SİİRT

Vali Mutlu Kurtalan'da

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kurtalan ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunup vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, Vali Mutlu'dan açıkta bulunan kanalizasyon kutularının kapatılması için yardım talebinde bulundu.


İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile birlikte Kurtalan ilçesine giden Vali Hüseyin Avni Mutlu, Kurtalan-Batman Karayolu'nda devam eden duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Hüseyin Avni Mutlu, duble yolların önemine değinerek, bölünmüş yol uygulamasıyla inşa edilecek duble yollar sayesinde ulaşımda standardı yakalayacaklarını söyledi. Vali Mutlu, "Siirt'i bozuk yollardan kurtarmak ve geçiş noktası haline getirmek için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bu manada turizm açısından çok büyük önem arz eden duble yol çalışmalarını bitirdik. Baykan istikametinde ise çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de trafik yoğunluğunun fazla olduğu ve il sınırlarımız içerisinde bulunan 12 kilometre uzunluğundaki Kurtalan-Batman duble yolu inşaat çalışmalarını yerinde inceledik. İlimizi batıya bağlayan bu yolun çalışmalarına hız kazandırmak için girişimlerimiz devam ediyor. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Kurtalan hızla gelişiyor" dedi.


Son zamanlarda eğitim ve sağlık alanı başta olmak üzere köylerin alt yapısıyla ilgili işlerde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Mutlu, "Geçtiğimiz Haziran ayında temelini attığımız Kurtalan Lisesi'nin inşaatı sürüyor. 560 metrekare kapalı alana sahip yeni lisemiz, 24 derslikli olacaktır. Ayrıca bu yıl hizmete girecek Anadolu Lisesi'ni de eğitim ordusuna kattık. Eğitimde bu çalışmaları yaparken gençlerimizin ruhen ve bedenen daha sağlıklı yetişmeleri için de 769 bin 669 YTL tutarında 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu yaptırıyoruz. Temelini geçtiğimiz Eylül ayında attığımız bu salonun inşaatı hızla sürüyor. Sağlık alanında ise Kurtalan'a 100 yataklı yeni bir hastane yaptırıyoruz. Başbakanlık TOKİ tarafından inşaatı yapılacak yeni devlet hastanesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yakında inşaatına başlanacak. 250 bin YTL'ye mal olacak bu hastanemiz de ilçenin sağlık sorununu kökten çözecektir" dedi.


Vatandaşlar ise Vali Mutlu'dan açıkta bulunan kanalların kapatılmasını istedi. Daha sonra ilçe merkezine geçen Vali Mutlu, çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 12:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?