24
Mayıs
2024
Cuma
PERVARİ - SİİRT

Fail değil mağdur Pervari!

CHP MİLLETVEKİLLERİ ERSİN VE ÖZDEMİR PERVARİ'DE

Siirt'in Pervari ilçesinde 1 yıl önce yaşanan tecavüz ve küçük bir kız çocuğunun öldürülmesi iddialarıyla ilgili ilçede incelemelerde bulunmak isteyen CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin ve Malik Ejder Özdemir halkın tepkisi ile karşılaştı. Milletvekilleri Kaymakamlık girişinde protesto edilirken, protestocular, "CHP bizi temsil edemez yazılı" pankart taşıdı.

Pervari ilçesinde 1 yıl önce 1 kızın öldürülmesi ve 2 küçük çocuğa tecavüz edilmesi iddialarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ilk olarak 3 gün önce vefat eden M. Emin Özcan'ın taziyesinde bulundu. Daha sonra Pervari Kaymakamı Fırat Çelik ile görüşmek için Kaymakamlık binasına geçen Ersin ve Özdemir Kaymakamlık binası önünde toplanan kalabalık tarafından protesto edildi. Ellerinde, "CHP bu halkı temsil edemez, Fail değil mağdur Pervari, Pervari üzerinden siyasete hayır" yazılı ve medyaya tepki gösteren pankartlar taşıyan protestocu grup, ziyarete tepki gösterdi. Gerginlik yaşanmaması için Kaymakam Fırat Çelik araya girerken kalabalık, olayı çarpıtarak verdikleri iddiası ile ellerindeki bazı gazeteleri ateşe verdi.

Protestocu gruptan M. Emin Batur, CHP Milletvekilleri Ersin ve Özdemir'in ilçeye gelerek siyaset yaptıklarını iddia ederken, "Pervari ilçemizde bugüne kadar böyle bir olay yaşanmamıştır. İlçe halkı bu psikolojiyi tam atlatmış iken bu olayın tekrardan gündeme getirilmesi Pervari halkını rahatsız etmiştir. Pervari üzerinden siyaset yapmak isteyenleri kınıyoruz. CHP'nin bugüne kadar Pervari'nin hiçbir sorunu ile ilgilenmediğini sadece siyasi sebeplerden dolayı burada bulunduklarını düşünüyoruz. Daha önce hiç ilçemize gelmeyen insanlar bugün Pervari'nin adını kirletecek bir olay için geliyorlar. Bunlar Pervari halkının iyiliği için gelmemiş tamamen bu olay üzerinden siyaset yaparak rant sağlamaya çalışıyorlar" dedi.

Bu arada Milletvekilleri temaslarını sürdürürken halkın tepkisinden dolayı ilçeye alınmayan basın mensupları daha sonra ilçenin önde gelenlerinin araya girmesiyle araçlarla ilçe dışına bırakılarak ilçeye farklı araçlar ile alındılar.

CHP MİLLETVEKİLLERİ ERSİN VE ÖZDEMİR PERVARİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:59:05
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 23:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?