18
Mayıs
2024
Cumartesi
PERVARİ - SİİRT

Hemen valiye çıktılar

ÇANAKKALE GEZİSİNDEN DÖNEN PERVARİLİ ÖĞRENCİLER SİİRT VALİSİ ÇOLAK'I ZİYARET ETTİ

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı'nca Çanakkale ve Ankara gezisine gönderilen başarılı öğrenciler dönüşte Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

Pervari Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında yürütülen "Bizim Şehitlerimiz Projesi" kapsamında 87 öğrenci Çanakkale ve Ankara gezisine gönderilmişti. Gezi dönüşünde Siirt Valisi Musa Çolak'ı makamında ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler Çolak' a teşekkür etti. Kafilede bulunan birçok öğrenci ilk defa il dışına çıktılarını belirterek geziyle ilgili izlenimlerini anlattılar. Denizi ilk defa gördüklerini söyleyen öğrenciler Çanakkale Şehitleri Abidesi ve Anıtkabir ziyaretlerinden çok etkilendiklerini kaydetti.

Vali Çolak, "SODES projeleri kapsamında yürüttüğümüz bu projede 216 öğrencimizi 2 ayrı kafile halinde ülkemizin değişik yerlerini gezme ve tanıma şansına sahip olmuşlardır. Amacımız bu başarılı öğrencilere ülkemizin zengin tarih ve kültürünü tanımaları sağlamak ve ödüllendirmektir. Bu gezide ülkemizin sahip olduğu zengin kültürleri tanıyacak ve yeni arkadaşlıklar edineceklerdir. Bu tür projeler birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği gibi çocuklarımızın kişisel gelişimlerine de katkı yapmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendini Çanakkale'de göstermiştir. Çanakkale zaferini en iyi Mehmet Akif'in Çanakkale şehitlerine yazdığı şiiri anlatır. Onu okuduğunuz zaman Çanakkale destanını daha çok anlıyabileceksiniz'' diye konuştu.

Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ercan Sayın ve rehber öğretmenler de hazır bulundu.

ÇANAKKALE GEZİSİNDEN DÖNEN PERVARİLİ ÖĞRENCİLER SİİRT VALİSİ ÇOLAK'I ZİYARET ETTİ
ÇANAKKALE GEZİSİNDEN DÖNEN PERVARİLİ ÖĞRENCİLER SİİRT VALİSİ ÇOLAK'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 12:11:01
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 12:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?