18
Mayıs
2024
Cumartesi
PERVARİ - SİİRT

Pervari balını inceletiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim bölgesine düzenlediği gezi nedeniyle Siirt’te gelen ünlü antikacı Nil Demirkazık, Pervari'ye gelerek arıcılarla görüştü.

Ünlü Antikacı Nil Demirkazık, başbakanın enerjisini Pervari balından aldığını açıklaması üzerine, Siirt’in Pervari balının halis olup olmadığı konusunda inceleme başlattı. Pervari balının üretildiği bölgede arıcılarla görüşen Demirkazık, Pervari balından aldığı numuneyi Ankara’da inceleyeceğini söyledi.

Pervari balının Türkiye’de ve Avrupa’da tanınması için de her türlü fırsatı değerlendireceğini belirten Demirkazık, "Başbakanımız bugün Siirt’te. Bu nedenle, Siirt’teyim. Şu anda Pervari’deyim. Başbakanımız, enerjisini Siirt’in Pervari balına borçlu olduğunu her fırsatta söylüyor. Baldan numune alarak, Ankara’da incelettireceğim. Başbakanımızın yediği balın gerçekten halis olup olmadığını kontrol ettireceğim. Bugünlerde başbakanımızın, Avrupa Birliği (AB) süreci dolayısıyla çok ciddi enerjiye ihtiyacı vardır. Onun için de birkaç kilo bal alıp kendisine hediye edeceğim. Ayrıca, bundan böyle ben de enerji toplamak için Pervari balını yiyeceğim. Pervari balının Türkiye’de ve Avrupa’da tanınması için de her türlü fırsatı değerlendireceğim" dedi.

Arıcılar Birliği Başkanı Faik Ete, "Başbakanımız, bir demecinde enerjisini Pervari balından topladığını söylemiş. Bu nedenle Nil hanım, Pervari balını incelemeye almış. Balı, Ankara’da tahlile gönderecek. Balımıza yüzde 100 güveniyoruz. Balımızda katkı maddesi yok" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 15:46:43
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?