17
Mayıs
2024
Cuma
PERVARİ - SİİRT

Pervari'de oy pusulaları katırlarla taşınıyor

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı 2 köyde, yolun karayolu ulaşımına kapalı olması nedeniyle, seçimlerde görev alacak olan sandık başkanları katır sırtında görev yerlerine giderken, oy pusulaları da aynı yöntemle köylere ulaştırılıyor.
Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Dolusalkım ve Çavuşlu köylerinde yarın yapılacak seçimlerde görev alacak olan sandık başkanları katırlarla Jandarma eşliğinde köylere ulaştırıldı. Karayoluyla ulaşımın mümkün olmadığı Pervari İlçesi'ne bağlı Dolusalkım ve Çavuşlu köylerinde görev yapacak olan sandık başkanları Gölgeli Köyü'ne kadar minibüslerle getirildi. Buradan sonra yaklaşık 40 kilometrelik yolu katır sırtında giden görevliler, oy pusulalarını da yanlarına alarak köye doğru harekete geçti. Dolusalkım'da 334 ve Çavuşlu'da 124 seçmen bulunurken; jandarma timleri eşliğinde yolculuk yapan görevliler yaklaşık 7 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra köye ulaşmayı başardı.
Dolusalkım Köyü'ne 19 ve 20, Çavuşlu Köyü'ne ise 46 nolu sandıkları seçim görevlisi 6 kişilik bir ekip ulaştırırken, ekibin yarın oy sayımından sonra, yine aynı güzergahı takip ederek geri dönecekleri belirtildi.
Bu arada, Pervari Jandarma Alay Komutanı Yüzbaşı Önder Karabağ, söz konusu köylerin seçmenlerine dağıtılmak üzere fidan gönderdi.
SİİRT - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 19:15:52
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 15:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?