19
Mayıs
2024
Pazar
PERVARİ - SİİRT

Silah sesleri altında defnedildiler

PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Palamut köyü ve Tosunlar köyü arasında dün teröristlerce pusuya düşürülerek şehit düşen Abdulrezzak Kaçan ve Abdulmecit Özkan'ın cenazelerini köye götüren konvoya mayınlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 korucunun yaralandığı öğrenildi. Şehit cenazeleri 6 saat sonra köye ulaştırıldı. Defin sırasında şehit yakınları sinir krizi geçirdiler.

Pervari ilçesinde yol emniyetinden dönen köy korucuları, bindikleri aracın teröristler tarafından çapraz ateşe tutulması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden köy korucuları Abdulrezzak Kaçan ve Abdulmecit Özkan'ın cenazeleri Siirt Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Palamut köyüne gönderildi. Hava şartlarının kötü olması nedeni ile kara yolu ile giden konvoya teröristler tarafından mayınlı saldırı yapıldı. 1. mayın yolda korucular tarafından tespit edilerek imha edilirken konvoyun geçişi sırasında Tosunlar köyünü geçtikten sonra Palamut köyüne 3 kilometre kala, asker ve korucuların içinde bulunduğu sivil 56 M 0525 plakalı aracın geçişi sırasında mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Patlama esnasında şans eseri ölü veya yaralı olmaz iken araçta maddi hasar meydana geldi. Kara yolunda yarım metre derinliğinde, 1 metre genişliğinde çukur oluştu.

Yol güvenliği nedeni ile cenazeleri taşıyan ambulanslardan önce giden konvoy yaklaşık 4 saat Tosunlar köyü ve Palamut köyü arasında bekletildi. Bu sırada yine korucular tarafından patlamaya hazır yol kenarında 3. bir mayın bulundu. Pervari ilçesinden çağırılan bomba imha uzmanlarının olay yerine gelmesi ile bölgede güvenlik kordonu oluşturularak mayın imha edildi. Gerekli yol güvenliği sağlandıktan sonra araçların köye girmesine izin verilirken, konvoya yakın bir bölgede silah sesleri yükseldi. Konvoya saldırmaya gelen teröristlere korucular karşılık vererek yaklaşık yarım saatlik çatışma meydana geldi.

Köy sakinlerinden Nasih Yılmazoğlu, "Ben cenazeleri taşıyan ambulansların önünden geliyordum. Örgüt mensupları muhtemelen bizim geldiğimizi öğrenip bizim geçeceğimiz güzergah üzerinde mayın kurmaya çalışırken korucular tarafından fark edilmeleriyle açılan ateş üzerine çatışma çıktı. Ben olay yerine geldiğimde benim aracıma yaklaşık 30 kurşun sıkıldı. Durumu hemen fark ederek aracı kurtardım ve arkamdan gelen ambulansların geçmelerine izin vermedim. Eğer ambulanslar geçmiş olsaydı direkt onları hedef alır ve en az 20 kişi yaralanırdı" dedi.

Diğer taraftan, tepeden konvoyu izleyen teröristleri İHA kameramanı görüntüledi. Tepede konvoyu gözleyen bir kanaslı ve bir ağır silahlı terörist görüldü.

Araç konvoyunun bulunduğu alana yakın Kul Haydar mevkiinde çıkan çatışmada Abdulcabar Ayhan isimli geçici köy korucusu ve ismi öğrenilemeyen 1 korucu olmak üzere 2 korucu yaralandı. Hava aşırı toz bulutlu, görüş mesafesi de kısa olduğu için bölgeye helikopterler sevk edilemedi.

Pervari ilçesinden gelen ambulanslar ile yaralılar Palamut köyü karakoluna getirilerek buradan helikopter ile Siirt Askeri Hastanesi'ne sevk edildiler.

Cenazelerin içinde bulunduğu ambulansların köye girmesi ile köylüler hiç beklemeden kendi imkanları ile şehit cenazelerini defnettiler.

Havaların düzelmesinden sonra bölgeye sevk edilen çok sayıda helikopter konvoya saldırmaya çalışan teröristleri ağır bombardımana tuttu. Palamut köyü karşısında bulunan dağları bombalayan helikopterlerin ardından sık sık silah sesleri duyuldu.

Silah sesleri altında cenazeler defnedildiği sırada korucu yakınları sinir krizi geçirdiler. Askeri erkan ve protokol mensupları cenaze törenine daha sonra katıldı. Siirt Vali Vekili Hamdi Ünci, Siirt 3. Tugay Komutanı Ali Şahin İşleyen ve İl Jandarma Komutanı helikopter ile köye geldiler.

Yol güvenliği nedeni ile basın mensupların geri dönmesine izin verilmez iken oluşturulan eskort eşliğinde Pervari ilçesine kadar getirildiler.

PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ
PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ
 
PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ
PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ
PERVARİ'DE TERÖRİSTLER TARAFINDAN PUSUYA DÜŞÜRÜLEREK ŞEHİT EDİLEN 2 KORUCU DEFNEDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 21:39:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 13:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?