17
Mayıs
2024
Cuma
GÜÇLÜKONAK - ŞIRNAK

Ağabeyler taş attı, fatura kızkardeşe kesildi

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ’un oğullarının Kaymakam Vural Akgül’ün makam aracını taşlamalarının ardından, Başkan’ın 33 gündür vekil öğretmenlik yapan kızı Kumru Aktuğ’un işine son verildi.

Güçlükonak İlçesi’nde 4 dönemden beri Doğru Yol Partisi’nden (DYP) Belediye Başkanı seçilen Bahattin Aktuğ’un oğulları Burhan ve Selahattin Aktuğ kardeşler, 24 Ekim tarihinde belediyeye ait araçla inşaatlarına su taşımalarını kamera ile kaydettirmek isteyince, tartışma çıkmıştı. Burhan ve Selahattin Aktuğ kardeşlerle yakınları, kaymakama saldırmış ve makam otomobilini taşa tutmuşlardı. Olaydan sonra jandarma ekipleri, Burhan ve Selahattin Aktuğ’u gözaltına almış, Cizre Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Aktuğ kardeşler, ’Kamu malına zarar verdikleri’ iddiasıyla tutuklanmışlardı. Tutuklamaya yapılan itiraz ise reddedilmişti.

Kaymakam Vural Akgül ile Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ’un oğulları arasında yaşanan olaydan sonra, Güçlükonak’ın Akbilgin Köyü İlköğretim Okulu’nda vekil öğretmenlik yapan Başkan Aktuğ’un kızı Kumru Aktuğ’un işine son verildi. Kavgadan iki gün sonra Kumru Aktuğ’a gönderilen yazıda, ’Kaymakamlık makamının oluru ile Kumru Aktuğ’un sözleşmesi feshedilmiştir’ denildi.

Kumru Aktuğ, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü ve lise mezunlarının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı Güçlükonak’ta üniversite mezunu olarak 33 gün öğretmenlik yaptıktan sonra işine son verildiğini söyledi. Kumru Aktuğ, "Hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmem kaymakamlığın oluru ile feshedilmiştir. Ağabeylerim ile Kaymakam arasındaki kavganın faturası bana çıkarılmıştır. Ben bunu haksızlık olarak değerlendiriyorum. Görev yaptığım okulda zaten 2 öğretmendik’’ diye konuştu.

Aktuğ ailesinin avukatı Lokmak Vesek ise, Kaymakam ile Belediye Başkanı arasındaki sorunun çocuklara mal edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, "Üniversite mezunu kızın öğretmenlik sözleşmesi, bu olay yüzünden feshedildi. Bu bir skandaldır’’ dedi.

Konu hakkında konuşmak istemeyen ve olayın yargıya intikal ettiğini söyleyen Güçlükonak Kaymakamı Vural Akgül ise, konunun Belediye Başkanı tarafından abartıldığını söyledi.

ŞIRNAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 16:41:49
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 11:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?