20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜÇLÜKONAK - ŞIRNAK

Öğrencilerin Bursa çıkartması

Şırnak dışına ilk kez çıkan 20 öğrenci, Koç İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak Bursa'ya geldi. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen öğrenciler, 1 hafta boyunca Bursa'da kalarak tarihi mekanları gezecek. 

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Koçtepe Köyü, Koçyurdu Mezrası İlköğretim Okulu öğrencisi 20 çocuk, hayatlarında ilk defa mezradan çıkarak Bursa'ya geldi.

Kardeş Koç İlköğretim Okulu öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesindeki davetiyle Bursa'ya gelen öğrenciler, arkadaşları tarafından evlerinde misafir edildi. Şırnaklı öğrenciler ve öğretmenleri için bugün okulda tanışma töreni düzenlendi. Öğrenciler Şırnak'tan getirdikleri el dokuması Türk bayrağını Okul Müdüresi Ayla Okumuş'a hediye etti.

Öğrencileri aralarında görmekten çok mutlu olduklarını belirten Ayla Okumuş, "Orası da bizim memleketimiz, bu öğrencilerde bizim çocuklarımız. İnşallah onları bir haftalık ziyaretleri boyunca mutlu ederiz" dedi.

Şırnaklı öğrenciler ile birlikte Bursa'ya gelen Koçyurdu İlköğretim Okulu Müdüresi Canan Polat ise, Koç İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Proje kapsamında ilk defa öğrencilerinin Şırnak dışına çıktığını ifade eden Polat, "Bu çocukların bazıları hiç Türkçe bilmiyordu. Okulumuz ilçeye ve şehre çok uzak. Bir çok sıkıntımız ve eksiğimiz var ama yine de öğrencilerin başarılı olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Bursa'daki yeşillik ve bina çokluğunu görünce etkilendiklerini söyleyen Şırnaklı öğrenciler ise İstanbul'u görmek istediklerini dile getirdi. Minik öğrencilerin Bursa'daki tarihi mekanları gezdikten sonra, Güçlükonak'a geri dönecekleri öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 23:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?