18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜÇLÜKONAK - ŞIRNAK

PKK'ya operasyon başlatıldı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde bir grup PKK'lının varlığını tespit eden güvenlik güçleri harekete geçerken PKK mensupları tarafından kullanılan bir mağara içerisinde de önemli miktarda mühimmat ele geçirildi.

Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Akçay Tugayı'ndan çıkan çok sayıda asker Güçlükonak, Cehennem Deresi, Çıyaya Bızına, Kele Aladin, Damlıca bölgesi ve Dicle Nehri kenarında bulunan Kilise Dağları'nda operasyon düzenledi. Gabar Dağı'ndan gelip Dicle Nehri üzerinden bu bölgelere gitmeye çalışan bir grup PKK'lının varlığını tespit eden güvenlik güçleri PKK'lıların geçiş güzergahına tam donanımlı komandolar sevk etti.

Öte yandan Güçlükonak'ın dağlık arazi kesiminde, PKK mensupları tarafından kullanılan bir mağara içerisinde bomba yapımında kullanılan 25 kilogram amonyum nitrat, bol miktarda bilye ve demir parçaları, 5 adet piyade tüfeği şarjörü, 1 adet Biksi makineli tüfek tamburası, 1 adet sırt çantası ile giyim malzemeleri ele geçirildi. Öte yandan Mehmetçik olası mayın tuzaklarına karşı Cizre-Güçlükonak, Cizre-Şırnak ve Şırnak-Beytüşşebap arasındaki mayın arama-tarama faaliyetlerine devam ederken bölgedeki operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 16:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?