19
Mayıs
2024
Pazar
GÜÇLÜKONAK - ŞIRNAK

Şırnak'ta 2 mayınlı tuzak: 1 yaralı

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi Fındık Beldesi'nde PKK'lı teröristlerin önceden yola döşediği mayın, bir traktörün geçişi sırasında patlarken, 1 korucu yaralandı.

Silopi İlçesi kırsal kesiminde PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatılırken, can ve mal kaybı olmadı.

Güçlükonak İlçesi Fındık Beldesi'nde odun taşımaya giden Tahsin Edebali yönetimindeki traktörün geçişi sırasında teröristlerin önceden yola döşediği mayın patladı. Şiddetli patlamayla traktörden fırlayan aynı zamanda gönüllü köy korucusu olan sürücü 38 yaşındaki Abdulvah Esendemir ağır yaralandı. Yarın ‘geçici köy korucusu' statüsüne alınacağı belirtilen Abdulvah Esendemir, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ERKEN PATLADI

PKK'lı teröristler Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Hınıs Köyü yakınlarında operasyona çıkan güvenlik güçlerine yönelik, yola uzaktan kumandalı mayın yerleştirdi. Mayının, güvenlik güçlerininin 50 metre kadar yaklaştığı sırada patlatılması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı. Patlama sonra güvenlik güçleri teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?